SJOKKET: Her jubler Emil Meek etter å ha vunnet på knockout på 45 sekunder mot Rouismar Palhares i Milano. Kampen fungerte som inngangsbillet til UFC for Meek. Foto: Kristian Skogmo

Emil Meek får sin UFC-debut

Etter mye frem og tilbake er det klart: Emil Meek får sin UFC-debut den 10. desember.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Der møter han kanadiske Jordan Mein, som totalt har 39 kamper i MMA. Fem av disse er i UFC. Kampen mot Meek blir en del av UFC 206, som går av stabelen i Toronto.

Dette ble annonsert på MMA Fightings nettsider mandag, men det er enda ikke offisielt bekreftet.

Les også: Meek-interessen har eksplodert

Trøbbel med amerikansk antidopingbyrå

Emil Weber «Valhalla» Meek skulle egentlig debutere i UFC-sirkuset allerede i starten av september i Hamburg, men måtte trekke seg den gang.

Det skjedde etter at det ble klart at Meek ikke hadde vært en del av USADA (amerikansk antidopingbyrå) i fire måneder, noe som var et krav for å få kjempe i UFC.

Bakgrunn: Meek fikk karantene - UFC-debuten utsettes

Nå får 28-åringen sin debut, etter en eventyrlig vei mot MMA-toppen. I mai sjokkerte han ved å knocke ut Rousimar Palhares i Milano på godt under ett minutt. Brasilianeren var favoritt, med 12 kamper i UFC under beltet.

Kun noen uker senere uttalte Meek til VG at han «brølte av glede» da han ble annonsert klar for UFC-sirkuset.

– Dette blir gjennombruddet for UFC i Norge. Emil Meek er en karakter og har en profil som kommer til å fange stor internasjonal interesse. Han er en kul fyr og har en spennende attitude - akkurat hva UFC-sirkuset søker etter. Nå skal vi ut på vikingtokt, sa MTGs sportssjef, Stian Aune Kleppo, til VG den gang.

Se også: Meek tapte, protesterte og fikk strøket tap

Artikkelen fortsetter under videovinduet

Tittelkamp blir hovedattraksjonen

Motstander Jordan Mein er 27 år, og har vunnet 29 av de 39 kampene han har hatt. Han har fem kamper i UFC, hvorav tre har endt med seier. Kampen mellom Meek og Mein går i weltervekt-klassen.

Han har imidlertid ikke vært i den beryktede Octagonen siden januar 2015, da kanadieren meldte at han la opp etter tapet mot Thiago Santos.

Hovedattraksjonen under UFC 206 er tittelkampen i lett tungvekt, som står mellom Anthony Johnson og Daniel Cormier.

Se også: McGregor fikk bot for flaskekasting

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder