ENDELIG KAMPKLAR: Cecilia Brækhus, her avbildet med promotor Tom Loeffler i Los Angeles forrige uke, skal i ringen om kort tid. Foto: Bjørn S. Delebekk

Brækhus bokser i Los Angeles 5. mai: – Jeg er veldig glad nå!

Etter mye frem og tilbake får Cecilia Brækhus (36) endelig sjansen til å vise seg frem for det amerikanske boksepublikumet og seere på storkanalen HBO.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

5. mai, om litt over to uker, bokser hun på StubHub Center i Los Angeles.

– Det har vært en absurd situasjon. Enten hadde jeg den viktigste kampen i karrieren ved å skrive boksehistorie 5. mai, eller så måtte jeg pakke kofferten og dra hjem igjen til Norge. Jeg er veldig glad nå! sier Brækhus fornøyd til VG.

Brækhus blir dermed angivelig den aller første kvinnelige bokseren som vises på storkanalen HBO, og hun har lenge ventet på sjansen til å vise seg frem for det amerikanske publikumet. Motstander er foreløpig ikke offentliggjort.

les også

Brækhus får knockoutbokser og skuespiller som ny trener: – Jeg beundrer henne!

– Det vil bli gjort i morgen, sier Brækhus, som fortsatt er i Los Angeles etter å ha vært der siden begynnelsen av april.

Den norske boksedronningen har 32 seirer av like mange mulige i karrieren, og står med weltervekt-tittelen i fem forbund; WBA, WBC, WBO, IBF og IBO.

– Jeg har trent beinhardt hver dag, og blitt testet på mentale hele tiden. Ingen idrett er som proffboksing, sier Brækhus.

VERDENS BESTE: Cecilia Brækhus og Gennady Golovkin er verdens beste boksere uansett vektklasse. Her fra en pressekonferanse i Los Angeles forrige uke. Foto: Bjørn S. Delebekk

les også

Ny nedtur for Brækhus - må fortsatt vente på avklaring

Brækhus’ neste kamp er sikret etter at det onsdag ble offentliggjort at Gennady Golovkin, verdens beste herrebokser uansett vektklasse, skal forsvare alle VM-titlene sine i Los Angeles nettopp 5. mai.

Kasakhstaneren skal møte Vanes Martirosyan i hovedkampen på stevnet som arrangeres av K2 Promotions - selskapet som samarbeider med Brækhus.

Golovkin har selv lagt ut på Twitter at kampen er avtalt, og han skal møte en armensk bokser som ikke har gått kamp siden mai 2016. Med andre ord er det ikke motstand fra øverste hylle, men teamet rundt Golovkin har vært klar på at han ville bokse 5. mai selv om storkampen mot Saul Alvarez gikk i vasken.

– Grunnen til at Golovkin og jeg var så gira på å bokse 5. mai, var fordi vi begge ønsker å gå tre kamper i år, sier Brækhus, som sist var i ringen da hun knocket ut Mikaela Laurén i oktober i fjor.

les også

«VM i venting» for Brækhus: – De jobber på spreng

Brækhus har bokset i USA én gang tidligere i proffkarrieren. Hun slo Nicole Woods på poeng i en seksrunderskamp i Hollywood 21. juni 2008. Det var hennes åttende kamp.

les også

Brækhus lader opp til kamp i Los Angeles: - Et enormt boksemiljø

PS! Det ble i kveld klart at Alvarez utestenges i seks måneder for å ha avlagt to positive dopingprøver tidligere i år, skriver ESPN. Dermed kan han bokse igjen i august, og dermed er sjansen stor for at det blir et møte med Golovkin til høsten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder