NESTE MOTSTANDER Kali Reis har brukbar erfaring, og går ned to vektklasser for å møte Brækhus. Men kamphistorikken hennes er ikke spesielt skremmende. Foto: Privat

Laurén advarer Brækhus mot Reis: - Steintøff

På papiret ser Kali Reis (31) ut som et enkelt offer for Cecilia Brækhus (36) 5. mai. Men Mikaela Laurén (42) har møtt dem begge, og advarer Brækhus. Det samme gjør Viasat-ekspert Thomas Hansvoll.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det vil bli offentliggjort senere i dag, men det er altså klartat Brækhus bokser mot Reis om litt over to uker.

– Reiz er steintøff, hun er aggressiv og slår hardt! Kampstatistikken rettferdiggjør henne ikke. Hun er farlig, og jeg tror det blir en interessant fight, sier Laurén til VG.

Hun ble selv knocket ut av Brækhus i oktober i fjor, men vant på poeng mot Reis i en kamp i Spania i 2014.

– Hun er en kul type, og dette blir bra reklame for kvinneboksing. Og jeg tror det blir tøffere enn Cecilia har regnet med, sier Laurén som ikke har vært redd for å snakke nedsettende om Brækhus tidligere.

FORBEREDER SEG I LA: Cecilia Brækhus avbildet på treningsstudioet i Santa Monica i forrige uke. Foto: Bjørn S. Delebekk

les også

Hevder Brækhus møter amerikanske Reis

Seks tap

https://www.vg.no/sport/kampsport/i/qzd4z/braekhus-overrasket-av-lauren-kyss-jeg-lover-at-det-ikke-blir-kyssing-i-ringen

Men Reis har altså seks tap, og 13 seirer. Hun har blant annet tapt to ganger for tyske Christina Hammer.

Databasen Boxrec har Reis på 131. plass, mens Brækhus for øyeblikket er nummer to, bak den meksikanske fjærvekteren Jessica Chavez.

31 år gamle Reis, som er bosatt like utenfor Boston. Hun får sjansen til å møte Brækhus på StubHub Center arena i Los Angeles 5. mai.

HAR SLÅTT REIS: Mikaela Laurén (t.v.) har tapt to ganger på knockout mot Cecilia Brækhus, men slo Karla Reis på poeng i 2014. Her fra kampen i Melsomvik i oktober. Foto: Bjørn S. Delebekk

Hansvoll: - Positivt overrasket

Viasat-ekspert Thomas Hansvoll var meget skeptisk da han fikk vite at Reis er neste motstander, men han har brukt dagen på å studere motstanderen.

– Jeg er positivt overrasket. Hun er faktisk ganske bra. Hun er spesielt sterk i «infight», noe som er typisk amerikansk, sier Hansvoll til VG.

Se opptak av det andre møtet med Hammer her.

– Syns hun går en bra kamp mot Hammer i det andre møtet. Hun bokser tøft, har midten av ringen og presser i stort sett hele kampen. Slik jeg ser det, var det en ganske jevn kamp, sier Hansvoll som mener det er to motstandere som først og fremst utpeker seg for Brækhus:

– Claressa Shields og Katie Taylor ville blitt skikkelig store og tøffe kamper for Cecilia. Jeg håper virkelig at de kommer etter hvert, sier Hansvoll og legger til:

– Dette handler vel først og fremst om å komme i gang i USA, og kampen ble klar på kort varsel.

Layla McCarter er også en aktuell motstander for Brækhus i fremtiden. Hun bor i Las Vegas, og har hatt en lang karriere i bokseringen med hele 59 proffkamper, som innebærer blant annet 13 tap - det siste kom riktignok i 2007. McCarter er nå en del av Mayweather Promotions, og har lenge ønsket en kamp mot Brækhus.

– Jeg er ikke imponert over at Reis blir motstander, men det virker fornuftig. Det er ikke så mye penger å tjene på showet i Los Angeles, sier McCarter til VG.

Hun har kjørt hardt på mot Brækhus på Twitter i lang tid, og mener den norske bokseren har blitt tilbudt 500.000 dollar - men krever det dobbelte:

Da VG traff Brækhus i Los Angeles forrige, kommenterte hun «tilbudet» fra McCarter.

– Hvis de virkelig mener det seriøst med 500.000 dollar, så er det bare å ringe meg. Vi kommer til å følge dette opp, sa Brækhus.

PS! Brækhus har foreløpig ikke noen TV-avtale i Norge. Etter det VG erfarer skal det være meget aktuelt med en ny kontrakt med Viasat, men ingenting er signert.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder