I TRØBBEL: Anthony Johnson har limt seg fast på ryggen til Ryan Bader som prøver seg på et kimura-grep han må gi opp. Kort tid etterpå var det over og ut for Bader.

I TRØBBEL: Anthony Johnson har limt seg fast på ryggen til Ryan Bader som prøver seg på et kimura-grep han må gi opp. Kort tid etterpå var det over og ut for Bader. Foto: Elsa , Afp

UFC: Knocket ut etter tidlig tabbe

Ryan Bader (32) holdt ut i under halvannet minutt etter å ha gjort en meget kostbar tabbe tidlig i nattens UFC-oppgjør mot knockoutspesialisten Anthony «Rumble» Johnson (31).

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Lett tungvekt-oppgjøret var hovedkampen i nattens UFC-stevne i Newark, New Jersey.

Bader kom til kampen med fem strake seirer mot solid motstand, mens Johnson hadde vunnet ti av sine elleve siste kamper - det eneste tapet kom i tittelkampen mot Daniel Cormier i mai i fjor.

Forhåndsanalyse: Knockoutkraft mot bryting

Nå kan det bli et nytt møte med Cormier for Johnson, men det kan også bli mot den gamle mesteren Jon «Bones» Jones som er ventet å gjøre comeback etter utestengelsen med tittelkamp mot Cormier i april. Den kampen er fortsatt ikke spikret.

Knocket ut svenskehelten

Johnson er for øvrig også mannen som knuste den svenske yndlingen Alexander Gustafsson foran tusenvis av tilskuere i Stockholm for et år siden. 31-åringen er velkjent for sin knockoutkraft, og fikk seieren servert på et ørlite sølvfat av Bader i natt.

Husker du denne? Gråtende Gustafsson tapte på hjemmebane

NY SKALP: Anthony Johnson jubler til publikum etter sin 14. konockoutseier. Foto: Elsa , Afp

Sistnevnte kastet seg inn i forsøk på en nedtakning, men Johnson kontret og tok ryggen til Bader.

Fullstendig på defensiven forsøkte Bader seg på et kimura-grep på høyrearmen til Johnson, men måtte til slutt slippe den og var låst fast under knockoutmaskinen med hadde frie armer.

Norske Meek klar for ny MMA-kamp i februar

Cormier eller Jones neste?

Få sekunder senere lå han utslått med ansiktet ned i kanvasen. Da var det bare gått ett minutt og 26 sekunder av den første runden.

OVER OG UT: Ryan Bader får hjelp etter å ha blitt knocket ut av Anthony Johnson. Foto: Elsa , Afp

– Folk kan si hva de vil om meg. Jeg trener alltid hardt og gjør alltid mitt beste. Jeg kommer alltid inn her og levere det beste ut ifra forutsetningene mine. Jeg vil bare ha det moro og har ingenting å bevise overfor noen, sa Johnson oppe i buret etter seieren.

Han står nå med 20 seirer på sine 25 kamper, og 14 av dem har kommet på knockout. Nattens seierherre hadde ingen umiddelbare ønsker om hvem han vil møte i sin neste kamp - muligheten til å hevne tapet mot Cormier, eller kamp mot tidligere mester Jon Jones.

– Jeg er klar til å møte hvem som helst som har tittelbeltet, slo Johnson fast.

PS! Ben Rothwell vant tungvektduellen mot Josh Barnett etter at sisnevnte måtte «tappe ut» som følge av en såkalt «gogo choke» i den andre runden. For resultane fra nattens kamper - sjekk UFCs sider.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder