UFC: Her må Hermansson gi seg mot Ferreira

Jack Hermansson (28) fikk det fryktelig tøft på bortebane mot Cezar «Mutante» Ferreira (31), og måtte gi seg i den andre runden da han ble låst i et «arm triangle»-grep.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Det føles forferdelig å skuffe alle supporterne mine, lagkameratene mine, familie og venner. Og det å skuffe meg selv. Det gjør virkelig vondt, og jeg beklager, skrev Hermansson på Facebook i natt.

– Jeg gjorde mange feil. Opplagte feil jeg ikke burde gjøre, og jeg vil fortelle alle at jeg er bedre enn det selv om jeg vet at det ikke spiller noen rolle, det er det man gjør i oktagonet som spiller en rolle. Takk for støtten, jeg vil forsøke å betale det tilbake med en solid seier neste gang, legger han til.

Forhåndsanalyse: Tøff test for Hermansson mot brasiliansk «mutant»

Overfor VG utdyper han hvordan det var å gå kamp i heksegryta i den brasilianske storbyen:

– Opplevelsen var bra, men jeg gjorde mange feil og ble straffet for det. Nå er jeg sinnssykt motivert for å jobbe beinhardt videre, sier Hermansson til VG.

– Var han bedre enn du hadde regnet med?

– Nei, jeg undervurderer ingen. Jeg visste at det skulle bli min tøffeste kamp i karrieren. Jeg fikk problemer med å finne timingen og gjorde for mange feil, forklarer 28-åringen som håper å komme med på det planlagte UFC-stevnet i London i mars.

Vant i debuten

Da det gjensto to minutter og 50 sekunder av den andre runden måtte Hermansson tappe ut for ikke å miste bevisstheten på kanvasen. Da hadde Ferreira lyktes med en nedtakning av Hermansson, og låst ham fast i et «arm triangle»-grep han ikke klarte å komme seg ut av.

Ferreira dominerte også den første runden, og ledet etter all sannsynlighet på poeng mot Hermansson som gikk offensivt til verks i den andre. Hermansson vant i UFC-debuten sin mot Scott Askham i september, og hadde i utgangspunktet alt å vinne mot Ferreira som er mest kjent som vinner av den første sesongen av «The Ultimate Fighter» i Brasil.

Det var to UFC-stevner i helgen. Lørdag kveld startet det med action i Belfast - se stevnet på Viaplay og resultatene på UFCs sider. I natt var det klart for stevne nummer to i Sao Paulo, Brasil, - se opptak på Viaplay - og resultatene her.

Ferreira hadde støtten fra en fullsatt arena i Sao Paulo, uten at det så ut til å gjøre Hermansson noe spesielt nervøs. 28-åringen smilte og koste seg på vei inn i buret. Men til tross for at han var bevegelig og offensiv fra start, så var det Ferreira som dominerte med kontraslag og spark når Hermansson prøvde seg.

Les også: Solid debut av «norske» Hermansson

Da Ferreira lyktes med en nedtakning tidlig i andre runde tok det ikke lang tid før kampen var over.

– Det så kanskje ut som om Jack ble overrasket over hvor god timingen til Ferreira var i denne kampen. I første runde kontret Ferreira svært godt og ga Jack problemer. I andre runde timet Ferreira nedtakningen og jobbet seg mot et armtriangel. Kommentatorene kalte det Ferreiras beste kamp på mange år, sier MMA-revyens redaktør, Andreas Roaldsnes, til VG.

MMA-Hamlet feiret debutseieren med kona

Nå blir det spennende å se hva som venter Hermansson i neste kamp, og med én seier og ett tap har han press på seg til å levere. I utgangspunktet har svensken en kontrakt på fire kamper, men det skjer ofte at UFC-ledelsen dropper fightere tidligere. Nå hadde uansett Hermansson ni strake seirer i MMA-buret før møtet med Ferreira, og et tap trenger ikke bety all verden.

MMA studio: Youtube-program på norsk - her forteller Hamlet om MMA-satsingen

– Jack og teamet hans er nok veldig skuffet i dag, men han tok ingen skade i kampen ellers og kan komme raskt tilbake. Han tok en risk ved å møte en såpass merritert fighter som Ferreira, og den risken lønnet seg ikke denne gangen. Jack kommer styrket tilbake, mener Roaldsnes.

Hermansson har svensk pass, men har i hele sin MMA-karriere trent på Frontline Academy i Oslo. Han hadde med seg både det norske og det svenske flagget på vei inn i buret, og de norske MMA-kollegene Mohsen Bahari og Kenneth Bergh var med i hjørnet til Hermansson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder