Kjempet mot tårene da hun snakket om skrekkskaden

Wallberg holdt pressekonferanse hjemme i Åtvidaberg i Sverige torsdag

Mamma Gunnel Wallberg: - Dette har vært kjempetøft for oss alle

(VG Nett) Bokseren Frida Wallberg (30) husker at hun ble skallet i den femte runden av marerittkampen i juni. Deretter ble alt svart.

  • Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- I femte runde skallet vi. Etter det ble jeg svak i beina og sliten i hodet. Jeg var rett og slett ikke helt til stede. De tre rundene etterpå, da jeg fortsatte å bokse, de husker jeg ikke. Etter den femte runden er alt borte, sier hun.

Den kvinnelige bokseren holdt en pressekonferanse på sitt hjemsted Åtvidaberg i Sverige torsdag formiddag. Under seansen, som ble overført av Aftonbladet , fortalte hun om hvordan hun opplevde selve kampen.

Foran cirka 1500 tilskuere tapte Wallberg på knockout fra Diana Prazak i åttende runde. Mens den polske jenta løp jublende rundt i ringen med armene triumferende i været, kollapset Wallberg borte i hjørnet sitt.

Sjokkerte publikummere og en rystet motstander måtte se den svenske jenta få legehjelp, for deretter å bli fraktet vekk i ambulanse.

Senere viste det seg at kampen hadde fått en særs alvorlig utgang for Wallberg, som hadde pådratt seg hjerneblødning. De neste to ukene ble hun liggende på Karolinska sjukhuset i Stockholm, før hun ble flyttet nærmere hjemstedet.

VGTV: Se pressekonferansen med Wallberg

DRAMATISK: Frida Wallberg kollapset i ringen. Foto: NTB Scanpix

Orker lite

I tiden etterpå har hun jobbet med å bygge seg opp igjen, men først nå orker hun å møte pressen for å fortelle et samlet journalistkorps om hva som skjedde.

- Jeg blir sliten hvis det blir for mye folk rundt meg. Jeg er for det meste hjemme. Jeg er fremdeles under rehabilitering, og trener blant annet på å lese, regne og å jobbe med hukommelsen, forteller Wallberg.

Bokseren snakket under pressekonferansen om dager som er fylt av opp- og nedturer, og at humøret svinger mye. Hun sliter med kraftig hodepine og trøtthet, noe hun opplever som svært frustrerende, siden det hindrer henne i å være så aktiv som hun ønsker.

- Jeg vil så gjerne orke å gjøre saker og ting. Men jeg klarer det ikke akkurat nå, sier hun.

Tenker ikke boksing

Hjemme i Åtvidaberg har hun mannen Robert Stridsberg og datteren Nellie på seks år. Wallberg forteller at datteren har taklet mammas skade fint.

- Vi har forklart henne hva som har skjedd og vært veldig åpne mot henne. Men hun merker at jeg er veldig sliten, og at vi ikke er så aktive som vi pleier å være. Hun sier at hun vil ha sin gamle mamma tilbake, sier Wallberg, mens hun for første gang under pressekonferansen får fram et lite smil.

Wallberg har fremdeles ikke sett opptak fra kampen mot Prazak, og påstår at hun heller ikke vil gjøre det.

Hun var ikke spesielt glad for å snakke om boksing da hun møtte pressen torsdag - følelsene har ifølge henne selv en en tendens til å ta overhånd når hun snakker om sporten sin. Derfor kjempen hun også mot tårene da hun fikk spørsmål om nettopp dét.

- Jeg tenker ikke på boksing nå. Det er for følelsesladet. Jeg vil bare bli frisk, sier hun. Det tror legene at hun vil bli.

- Men det vil ta tid, sier bokseren.

Ser framover

Også Wallbergs mamma Gunnel Wallberg var til stede under pressekonferansen torsdag formiddag.

- Dette har vært kjempetøft for oss alle. Men nå ser vi bare framover, sier hun til Aftonbladets reporter.

Mamma Gunnel forteller at det var vanskelig også for familien i starten av datterens sykehusopphold, da hun våknet fra koma og ikke engang kunne gå.

- Men hun har vært utrolig tøff, og det har hjulpet henne til å komme så langt som det hun har gjort nå. Det er vi veldig lykkelige over, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder