UNG UTFORDRER: Trener Ulli Wegner og Cecilia Brækhus forbereder seg til kamp mot lovende Jessica Balogun. Foto: Scanpix

Brækhus møter tysk stortalent

Lader opp til Mathis-møte med kamp mot Balogun

Kampen går i danske Herning

(VG Nett) Cecilia Brækhus (30) må vente til høsten før det blir gigantkamp mot Anne-Sophie Mathis (30), men 2. juni er stortalentet Jessica Balogun (23) motstander.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det får VG Nett bekreftet av promotor Nisse Sauerland.

- Jeg tror det blir en veldig tøff kamp. Balogun har en flott statistikk, og det jeg har sett av henne er veldig bra, sier Sauerland til VG Nett.

Balogun har tross sin unge alder bokset 23 kamper i sin profesjonelle karriere som startet i 2008. Hun har flere kamper enn for eksempel Brækhus, og står med bare ett tap - på poeng tidlig i karrieren. Ti av kampene har hun vunnet på knockout.

Youtube: Se Balogun i aksjon her!

Balogun var sist i ringen 3. desember i fjor da Floarea Lihet ble slått på poeng.

Kan ikke tenke på Mathis

PÅ TUR MED BELTENE: Cecilia Brækhus har 19 seirer av like mange mulige som proffbokser, og tar med seg sine tre VM-belter til Danmark for å møte Jessica Balogun. Foto: Mattis Sandblad, VG

Dagen før vant Brækhus på teknisk knockout mot Kuulei Kupihea, og har siden da vært ute. Tidligere i vår måtte den norske boksedronningen operere bort mandlene, og gikk derfor glipp av kampen mot verdens antatt beste kvinnebokser, Anne-Sopie Mathis.

De kommer istedenfor til å møtes til høsten - først må Brækhus slå Balogun for å beholde sine tre VM-belter.

- Det blir den tøffeste kampen til nå, og med en motstander som dette må jeg konsentrere helt og fullt på denne kampen. Jeg kan rett og slett ikke tenke lenger frem enn 2. juni, sier Brækhus til VG Nett.

Teamet rundt Balogun har vært meget interesserti å kjempe om de tre VM-beltene Brækhus har hatt i langt tid. Da VG Nett var i kontakt med Baloguns manager, Mario Guedes, for to dager siden sa han følgende:

- Vi bryr oss ikke om hvor kampen går - vi bokser på New Zealand om så er - vi er ikke i posisjon til å stille krav, og håper bare at dette går i orden.

Kjenner hverandre godt

Etter noen frustrerende måneder på grunn av sykdom og operasjon har Brækhus virkelig funnet overskuddet, og er fortiden på treningsleir i Kienbaum like utenfor Berlin.

Balogun og Brækhus kjenner hverandre godt, og sparret jevnlig sammen over en toårsperiode, men på vårparten i fjor var det bråstopp.

- Da trakk de seg ut og ville ikke sparre mer. Det lå i kortene at vi kom til å møtes. Hun er en veldig tøff, sterk og eksplosiv bokser, sier Brækhus.

- Perfekt matching

Bokseekspert Erik Nilsen er klokkeklar på at Balogun er en god test for Brækhus før møtet med Mathis til høsten:

TØFF MOTSTAND: Erik Nilsen mener Ku'uei Kupihea kan yte Cecilia Brækhus tøff motstand i morgen kveld. Foto: Pål R. Hansen, VG

- Balogun er vant til å bokse på høyt nivå, og ser ut til å være en perfekt motstnader for Cecilia. Hun bokser jevnt og trutt og har gått ned i vekt fra starten av karrieren. Mange av Cecilias motstandere har gått opp i vekt, så dette blir en litt annen utfordring.

- Dette er perfekt matching opp mot møtene med Mathis og eventuelt Holly Holm, legger Nilsen til.

Han understreker at Balogun veldig ofte går tiden ut i kampene sine, og at det ligger an til en tøff og lang kamp for Brækhus - noe som er positivt siden hun ikke har gått kamp siden desember i fjor.

- Skulle Cecilia vinne på knockout mot Balogun, så er det en veldig god prestasjon, mener Nilsen.

PS! 15. juni bokser Anne-Sophie Mathis og Holly Holm returkamp i New Mexico. Sist de møttes var i desember i fjor. Den kampen vant Mathis på brutalt vis.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder