I FARE FOR Å BLI STOPPET: Det så lenge ut til at Tyson Fury ikke kunne fullføre kampen mot Otto Wallin. Den britiske mesteren blødde voldsomt. Foto: Isaac Brekken / FR159466 AP

Blodig drama da svenske Wallin skapte kjempetrøbbel for Fury

Otto Wallin (28) skulle være «enkel motstand for» tungvektmester Tyson Fury (31), men boksekampen i Las Vegas ble et drama som vil bli husket lenge.

– For en kamp! Wallin tapte, men er en stor vinner, sier Kai Robin Havnaa til VG.

Han har tilbragt mye tid sammen med sin svenske proffkollega de siste årene, fordi de begge har hatt amerikanske Joey Gamache som trener. Etter oppgjøret kom Fury aldri til den planlagte pressekonferansen. I stedet dro briten på sykehus for å få behandlet to kutt Wallin pådro ham.

– Når du leverer en slik kamp, er du en vinner, selv om du taper, sier Havnaa og understreker at han mener det var helt korrekt at Fury tok seieren på poeng.

Wallin fra Sundsvall, som noe overraskende fikk sjansen til å møte den lineære mesteren i tungvekt, fikk en enorm mulighet til å komme seg inn på listen den legendariske landsmannen Ingemar Johansson toppet for 60 år siden.

NESTEN STOPPET: Et stygt kutt i tredje runde skapte store problemer for Tyson Fury mot Otto Wallin. Foto: STEVE MARCUS / X00642

Kampen gikk tiden ut til tross for at Fury fikk to digre kutt over det høyre øyet, og Wallin leverte en sisterunde som det luktet svidd av. Dommerne hadde 116–112, 117–111 og 118–110 i favør av Tyson Fury, som forsvarte det enorme favorittstempelet i T-Mobile Arena i Las Vegas.

les også

Havnaas svenske treningskamerat går storkamp i natt: – Det er lov å håpe han kan sjokkere

– Dette viser at ingen kan stille spørsmål ved meg som bokser. Jeg er litt skuffet over at jeg ikke klarte å utnytte kuttet bedre, oppsummerte Wallin som fikk sitt første tap etter 20 seirer som proffbokser.

– Det var en herlig fight. Da jeg fikk kuttet, så endret det karakteren på kampen. Jeg så egentlig ikke så mye, sa Fury som nå kan vente seg en ny gigantkamp mot amerikanske Deontay Wilder.

– Den store svensken, og den store vikingen! sa Fury om Wallin før han fyret løs mot sin antatt neste motstander:

– Deontay Wilder - I want you next, bum! skrek Fury oppe i ringen etter sin 29. seier.

Han har aldri tapt en kamp, men det ble altså uavgjort sist han og Wilder møttes i ringen.

Datoen de etter planen skal møtes er 22. februar neste år. Spørsmålet er om kuttskadene til Fury er leget innen den tid. Den 206 cm høye briten må sy et solid antall sting for å få lukket de gapende sårene.

MARKERTE SEG: Otto Wallin blir lagt merke til i bokseverden etter møtet med Tyson Fury. Her sammen med trener Joey Gamache. Foto: STEVE MARCUS / X00642

Og ikke minst hang kampen mot Wallin lenge i en syltynn tråd.

Det var i den tredje runden at Fury pådro seg et meget stygt kutt over det høyre øyet etter et venstreslag fra Wallin.

Fra da sto kampen i fare for å bli stoppet, og hvis så hadde skjedd ville Wallin vunnet på teknisk knockout fordi kuttet kom som følge av et slag og ikke en skalle.

Fury fikk også et ekstra kutt da de to skallet litt senere i kampen.

Ufint av Wallin

To minutter ut i sjette runde ba dommeren om at legen skulle inspisere Furys kutt. Han ble klarert til å forsette, men kuttene ble verre i løpet av det siste minuttet.

Da sjette runde var over, gjorde Wallin noe som skapte sterke reaksjoner. Han dro hansken bevisst over kuttet til Fury. Sistnevnte reagerte med raseri, og TV-bildene viste at det var en helt bevisst handling av svensken.

SHOWMANN: Tyson Fury stilte i meksikansk antrekk for å markere at Mexico feierer sin uavhengighetsdag denne helgen. Foto: David Becker / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

les også

Andy Ruiz jr. sensasjonell verdensmester: – Helt vilt!

I runde syv gikk Fury helt klart for knockouten, for å få avsluttet kampen. Wallin viste tegn på at han var i ferd med å bli svært sliten.

Det var også kampbildet i runde åtte og ni, og mot slutten av den niende traff Fury med en knallhard uppercut som rystet svensken. Men da var det bare sekunder igjen av runden.

les også

Boksemesterne som døde i ung alder

Pluss content

Vill avslutning

Fury satset nærmest alt han hadde i åpningen av tiende runde, og Wallin hadde trøbbel med å holde seg inne i kampen. Wallin virket helt kjørt, og trener Gamache uttalte til ESPN at han vurderte å stoppe kampen i ellevte runde. Men Wallin fikk fullføre, og i den tolvte runden ble det et enormt drama.

Wallin hadde tydeligvis et lite ekstralager med krefter, og traff Fury knallhardt flere ganger. Den digre briten virket rystet, men holdt seg på bena. Det ble til slutt en klar poengseier for Fury.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder