ROLIG ØKT: Trener Georg Bramowski ledet en relativt rolig økt med Cecilia Brækhus (t.h.) og Karo Murat (t.v.) i går. Murat er for øvrig tidligere europamester i supermellomvekt. Foto: Per Opsahl

Cecilia Brækhus: - Det blir ikke vakkert å se på

BERLIN (VG Nett) Etter en knallhard treningsperiode hadde Cecilia Brækhus (29) sin første rolige dag på trening i går. Nå starter finpussingen opp mot lørdagens oppgjør i Rostock.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

VG Nett møtte den norske boksedronningen i Sauerlands treningslokaler et steinkast fra Olympiastadion i Berlin. Etter en times økt sammen med trener Georg Bramowski og Sauerland-kollega Karo Murat, tok hun seg tid til å reflektere litt over lørdagens kamp - noe hun knapt har gjort de siste par ukene.

Les også: - Jeg er elefanten og Cecilia er glasshuset

- Jeg har trent så hardt at jeg ikke har hatt tid til å tenke på kampen. Jeg har kun fokusert på å trene nok, spise riktig og få nok hvile. Nå løsner det litt opp, og da blir det mer om kampen oppe i hodet mitt, sier Brækhus til VG Nett.

- Skummel motstander

Lørdag går hun i ringen i Rostock, og i motsatt hjørne står 34 år gamle Mikaela Lauren fra Sverige. Det er kort tid siden kampen ble klar, og oppkjøringen har ikke vært optimal for noen av dem.

MOTSTANDEREN: Mikaela Laurén. Foto: Aftonbladet

- Lauren er ikke noen fantastisk teknisk bokser, men hun er veldig sterk og dermed farlig. Hun kan stå og slå i ti runder - det blir ikke vakkert å se på men gjør henne til en skummel motstander, sier Brækhus.

Lauren har vunnet alle sine syv proffkamper og slo amerikanske Jill Emery på poeng for en måneds tid siden - det sikret henne WPBF-beltet i weltervekt. Nå jakter hun på de tre VM-beltene til Brækhus (WBA, WBC og WBO).

Er du på Facebook? Følg VG Nett-sporten!

Brækhus tror rutinen hennes kan bli veldig avgjørende. Hun har vunnet alle sine 14 kamper som proff.

Les også: Suveren Brækhus tok ny tittel

- Vi har lagt opp en taktikk som forhåpentligvis fungerer. Jeg
har gått mange kamper og er veldig god til å lese motstanderen, så det kan bli justeringer underveis, forklarer 29-åringen.

- Hun har alt å vinne

- Hvordan synes du det er best å vinne - på poeng etter en lang og tøff kamp, eller en tidlig knockout?

- Begge deler er jo gull og gir meg noe å ta med hjem. Men det hadde vært deilig å få det ferdig tidlig med en skikkelig knockout, gliser Brækhus som har vunnet på knockout to ganger tidligere.

VG Debatt: Diskuter boksing her!

Artikkelen fortsetter under bildet.

FÅR TRENERSKRYT: Trener Georg Bramowski mener Cecilia Brækhus er i knallform foran møtet med Mikaela Lauren på lørdag. Foto: Per Opsahl

Hun kommer ikke til å bruke de siste dagene opp mot kampen til å studere motstanderen inngående - Brækhus velger å fokusere på seg selv.

- Jeg har ikke analysert Lauren noe spesielt - jeg vet hva som kommer. Men hun har alt å vinne, og det gjør henne farlig, slår Brækhus fast.

PS! Kampen sendes på Viasat Sport lørdag 30. oktober kl. 21.00. Sendingen starter kl. 20.20.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder