TAKKET NEI: Mikaéla Lauren (t.v.) hevder hun fikk tilbud om å møte Cecilia Brækhus i Düsseldorf. Dette bildet er fra da den svenske bokseren ble knocket ut av Brækhus i 2010. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

Brækhus avviser Laurén-påstander: – Kan ikke møte en bokser som er skadet

Laurén hevder hun takket nei til kamp i Düsseldorf

Mikaela Laurén (39) hevder hun har avslått et tilbud om å bokse mot Cecilia Brækhus (34) i Düsseldorf 28. november. Brækhus kommer med en annen versjon.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Jeg kan avsløre at jeg i forrige uke fikk tilbud om å møte den norske verdensmesteren Cecilia Brækhus, skriver Laurén på sin hjemmeside.

Brækhus leter som kjent etter en motstander til comebacket som skal gå på storstevnet i Tyskland der tungvektduellen mellom Vladimir Klitsjko og Tyson Fury er hovedkampen. Det blir Brækhus' første kamp på et år etter at hun brakk foten på tre steder mot Jennifer Retzke i København i fjor.

Les også: Brækhus ville holde hemmelig at karrieren var truet

VIL HA KAMP NESTE ÅR: Mikaela Laurén, her under innveiingen før møtet med Brækhus i 2010, håper å få til en kamp mot Brækhus i 2016. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

– Det er en storkamp jeg har drømt om lenge, endelig å få en returkamp mot Brækhus. Men alt til sin tid, og nå passet det ikke på grunn av flere ting, skriver Laurén.

Møttes i 2010: Her slår Brækhus knockout på Laurén

– Redd for min styrke

Hun tapte på knockout mot Brækhus i 2010, og har siden da sikret seg en VM-tittel i super weltervekt - én vektklasse over Brækhus som har fire VM-titler. Laurén hevder også at teamet rundt Brækhus ville at svensken skulle veie under 65 kilo i et eventuelt møte med den norske boksedronningen, selv om weltervektgrensen er 66,7 kilo.

– Det er et bra tegn på at hun er redd for min styrke, mener Laurén som istedenfor returkamp mot Brækhus skal forsvare tittelen sin mot Jennifer Retzke i Sverige samme dato som Brækhus bokser i Düsseldorf.

Brækhus har en helt annen versjon når hun snakker med VG.

– Det stemmer at vi har vært i forhandlinger med Laurén om en kamp, og jeg tror det kunne blitt veldig, veldig bra. Problemet er at hun etter to uker sender en mail om at hun sliter med en skulderskade. Jeg kan ikke møte en bokser som er skadet, ingen skal opp i ringen mot meg uten å være hundre prosent, sier Brækhus til VG.

– Stemmer det at dere ville ha en avtale på at hun skulle veie under 65 kilo?

KAMPKLAR: Cecilia Brækhus, som her poserer med tittelbeltene sine på en pressekonferanse i New York i april, jobber på spreng for å få på plass en motstander i Düsseldorf. Foto: Thomas Nilsson , VG

– Det var tema fordi jeg ligger noe lavere i vekt enn før, men vi kom ikke så langt til at det var reelle forhandlinger om det. Jeg skulle ønske at hun sa ifra om skaden med én gang. Jeg håper skaden hennes ikke blir verre når hun bokser i Sverige 28. november, sier Brækhus som ikke er stresset selv om en motstander ikke er klar ennå.

– Vi har fortsatt flere aktuelle navn, og dette ordner seg, legger Brækhus til og åpner for en kamp mot Laurén neste år.

Kjenner hverandre godt

Laurén og Brækhus var for øvrig faste sparringspartnere da den norske stjernen hadde Team Sauerland som promotor.

Det har ikke gått på skinner for Cecilia Brækhus det siste året etter at hun ble skadet. Først ble hun borte fra bokseringen mye lenger enn først antatt, og da det endelig ble satt en comebackdato 24. oktober, så ble den utsatt på grunn av at samarbeidspartner Klitsjko ble skadet.

I tillegg ble det planlagte møtet med tyske Ramona Kühne ikke noe av, selv om Brækhus hadde annonsert at avtalen var i boks.

– Blir din kommende motstander en nødløsning nå?

– Nei, det blir det ikke. Dette er ikke noen krise, og det må ikke blåses opp til det. Det har skjedd verre ting enn at det ikke blir noe av et par avtaler, sier Brækhus og ler.

34-åringen står med 27 seirer av like mange mulige i karrieren, og er regnet for være verdens beste kvinnebokser uansett vektklasse.

Det var TV 2 som først omtalte saken om Laurén og Brækhus i dag. Laurén har ikke besvart VGs henvendelser.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder