MESTER: Katharina Thanderz (t.v.) tok EM-beltet fra Maria Semertzoglou. Her avbildet etter fredagens innveiing i Skien. Foto: Melhus Promotion

Thanderz sikret EM-tittelen: – Det ble en krig

Norsk-spanske Katharina Thanderz (29) holdt stand i ti tøffe runder, og kunne til slutt juble for EM-beltet i super fjærvekt.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Thanderz’ jakt på EM-beltet i super fjærvekt var det store trekkplasteret under stevnet «This Is My House» i Skien lørdag kveld.

Med familie og venner ringside i Skien Fritidspark ble det en tøff affære mot greske Maria Semertzoglou.

TREDJE SEIER: Kevin Melhus hadde god kontroll mot sin polske motstander på hjemmebane i Skien. Her fra da han slo Tobias Alexandersson på teknisk knockout i Bergen i sommer. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Utover i rundene slet Thanderz med blodige kutt etter at hennes greske motstander hadde landet flere høyrehooker mot siden av hodet og venstreøyet hennes.

– Det irriterer meg, skal jeg være ærlig. Det er urein boksing, mente TV 2-kommentator Fridtjof Wilborn om slagene.

Wilborn og ekspertkommentator Thomas Hytten bekymret seg for at blodet ville få dommeren til å stoppe kampen, men Thanderz sto ut alle de ti rundene.

Lørdag kveld skal også Cecilia Brækhus ut i ringen under Oslofjord Fight Night: Følg kampen mot Mikaela Laurén i vårt direktestudio!

Og da bjellen ringte for siste gang, var dommerne klare i sin dom: Thanderz er ny europamester i super fjærvekt.

– Vi var klare for en tøff kamp, og det ble det også. Det ble en krig, sier Thanderz til TV 2 etter seieren.

Sikter mot VM-titler

Den nybakte europamesteren innrømte etter kampen at blodet skapte litt bekymring også for henne.

– Jeg måtte gjøre noen forandringer underveis på grunn av blod, men vi hadde heldigvis kontroll, forteller hun.

Rett etter kampen svarte hun lattermildt «en bra ferie» på Wilborns spørsmål, før hun presiserte at hun gjerne vil forsvare tittelen.

Før kampen fortalte den nybakte mesteren til VG at det store målet er å kjempe om VM-titler.

– Når jeg vinner EM-tittelen ser jeg for meg at jeg skal forsvare den først. Men jeg går selvfølgelig for å bli best i min vektklasse, og å bokse mot de beste i verden, sa hun da.

Melhus-seier på hjemmebane

Selv om stevnearrangøren Kevin Melhus (27) overlot toppen av plakaten til Thanderz' jakt på EM-beltet, var han selv også i ringen under «This Is My House» i Skien.

Det var skiensguttens første kamp etter at han i sommer brøt med First Lady Promotion, og selv startet Melhus Promotions.

Bakgrunn: Brækhus-sykdom slo Melhus økonomisk knockout

I Melhus' tredje kamp som proffbokser var polske Dariusz Skop (32), med seks seire og to tap, en overkommelig motstander for cruiservekteren.

Han måtte for første gang i proffkarrieren gå alle seks rundene, etter at hans to første kamper endte med knockout-sier, men dommerne var ikke i tvil om at Melhus skulle ha seieren også nå.

– Han var tøffere enn jeg hadde trodd, men jeg trodde han skulle angripe mer. Men jeg er fornøyd med resultatet, og det er det som teller til slutt, sier Melhus til TV 2.

– Det er et minne for livet, legger han til.

Tidligere på kvelden hadde både Jamshid Nazari (25), Petter Juuhl (31) og Bernard Torres (21) alle vunnet sine proffdebuter mot hver sin georgier.

Saken oppdateres!

Michael Buffer, mannen med «Let's get ready to rumble», er ikke til stede på Brækhus' kamp mot Laurén. Men Kenneth Dahl tar jobben på strak arm:

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder