Thanderz vant på poeng tross stygt kutt

EKEBERGHALLEN (VG) Proffbokser Katharina Engene Thanderz (31) fikk en virkelig tøff kamp mot brasilianske Danila Ramos (34), og i tiende runde pådro hun seg et stygt kutt som gjorde avslutningen meget blodig. Da begynte tårene å trille.

– Jeg er veldig, veldig glad og lettet nå. Jeg var ganske sikker på seieren, men jeg visste jo at det hadde vært jevn. Hun slo kanskje flere slag, men fikk ikke inn så mange klare treffere. I proffboksing er det som gjelder, sa Thanderz til VG i natt.

UBESEIRET: Katharina Engene Thanderz (t.v.) treffer med et høyreslag mot Danila Ramos. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

Hun står nå med 13 seirer i proffkarrieren, og i løpet av 2020 kan hun få VM-kamp i WBC på norsk jord.

– Nå får vi se hvilke muligheter som byr seg. Jeg mener hun allerede er verdensmester i WBC, selv om dette er en «interim»-tittel. Uansett skal vi sørge for at hun får kjempe om VM-beltet mot Eva Wahlström, eller Terri Harper, sier promotor Nisse Sauerland, til VG.

TØFF AVSLUTNING: Katharina Thanderz ble hemmet voldsomt av det stygge kuttet hun fikk i hodet i tiende runde. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

To dommere hadde Thanderz som vinner av kampen med 96–93 og 97–93. Den tredje dommeren hadde 95–94 i favør Ramos, som var svært misfornøyd med avgjørelsen. Hun protesterte også høylytt da dommeren trakk henne et poeng etter skallingen som skjedde i siste runde.

Det poenget fikk ikke noen betydning for utfallet av kampen.

Se Ramos leve seg til de grader under nasjonalsangen før kampen:

les også

Thanderz får hilsen fra verdensmesteren – håper på nordisk superkamp

– I den siste runden så jeg egentlig ingenting. Det var en krig, akkurat som jeg hadde sett for meg at det skulle bli, sa Thanderz etter å ha tørket bort gledestårene.

Stevnet ble vist på Viaplay.

RØRT TIL TÅRER: Katharina Thanderz klarte ikke å holde tårene unna etter at hun ble kåret som vinner etter kampen mot brasilianske Danila Ramos. Foto: Bjørn Steinar Delebekk

Ramos klinket til med voldsom innsats allerede under den brasilianske nasjonalsangen i minuttene før møtet med Thanderz. 34-åringen fortsatte energisk også i kampen som var stipulert til ti runder.

Thanderz fikk virkelig testet seg mot en hurtig Ramos, og det ble en tett kamp mellom de to utfordrerne til VM-tittelen i WBCs fjærvektdivisjon.

Ringside satt Thanderz-vennen Sergio Martinez, og så sin norske venn kjempe en meget tøff kamp.

– Jeg mener Katharina vant klart, og skjønner ikke hvordan en av dommerne kunne ha Ramos som vinner, sa Martinez til pressen etter kampen.

BLODIG AVSLUTNING: Det spruter blod fra hodet til Katharina Engene Thanderz etter at Danila Ramos har truffet henne i den tiende og siste runden. Foto: Bjørn Steinar Delebekk

les også

Havnaa i dramatisk kamp – måtte helt i kjelleren

Flere norske vinnere

Også Alexander Hagen, Kevin Melhus, Kent Erik Bådstad og ikke minst Bernard Angelo Torres vant sine kamper i Ekeberghallen foran rundt 1200 tilskuere.

Tidligere på kvelden sikret Kai Robin Hanvaa seg knepen poengseier mot argentinske Mariano Angel Gudino. Den norske cruiservekteren hadde også to dommerpoeng i sin favør, og det holdt til en heldig seier mot en farlig motstander han fikk vite om tidligere denne uken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder