IMPONERTE: Chad Mendes (t.v.) viste enorm styrke i møtet med Ricardo Lamas i helgen. På bildene er de to i aksjon i hvert sitt møte med fjærvektmesteren Jose Aldo. Foto:Buda Mendes og Tim Larsen,Getty Images og AP

UFC: Mendes knusende overlegen mot Lamas

Chad Mendes (29) levnet ingen tvil om at han bør få sjansen til å gå en ny kamp om fjærvekttittelen. Ricardo Lamas (32) holdt ut i litt over en halv runde i helgens oppgjør.

 • Per Opsahl

Artikkelen er over fem år gammel

Mendes var mannen som hadde fjærvektmester Jose Aldo «på gaffelen» da sistenvte forsvarte tittelen sin i oktober i fjor. Aldos ansikt bar preg av at Mendes har krutt i nevene, og det samme kruttet fikk Lames merke da de to utfordrerne i UFCs fjærvektklasse skulle posisjonere seg i forhold til fremtidige tittelkamper i helgen.

For mens det meste i vektklassen handler om møtet mellom Aldo og irske Conor McGregor i juli, så er det høyst interessant hvem som muligens skal møte vinneren av den kampen.

Problemet til Mendes er at de to kampene han har tapt i karrieren er mot Jose Aldo, og det kan ta tid før han får en tredje mulighet. Men mot Lamas markerte han seg i alle fall kraftig.

Se opptak av hovedkortet på helgens UFC-stevne på CSports.

Lamas forsøkte å holde Mendes på avstand fra start, og lyktes med det i nesten to minutter. Men så traff Mendes med et høyreslag som senket Lamas. Det var starten på et langt minutt for Lamas der han hjelpeløst ble jaktet på av Mendes. Da klokka viste 2.45 sto Mendes bøyd over Lamas og klinket inn et venstreslag. Dommer Dan Margliotta hadde fått nok og mente Lamas ikke forsvarte seg nok. Mendes fikk sin 17. seier i karrieren, og den syvende på knockout.

– Bildet på Chad Mendes som den definitivt tøffeste utfordringen mot tittelen i fjærvektsdivisjonen ble kraftig forsterket. I starten av kampen så det ut til at Lamas kanskje ville ha suksess med planen om å holde den eksplosive Mendes utenfor rekkevidde. Litt ut i runden trappet Mendes offensiven sin opp og viste frem både kraften og presisjonen sin, sier MMA-revyens redaktør Andreas Roaldsnes til VG.

KRONPRINSEN I FJÆRVEKTDIVISJONEN: Conor McGregor skal forsøke seg mot Jose Aldo i juli. Vinner han den kampen, kan Chad Mendes bli førstemann han må forsvare tittelen mot. Foto:Gregory Payan,Ap

– Mendes hadde både kraften og presisjonen på sin side og rystet Lamas og brukte det neste minuttet på å systematisk nekte ham å komme seg inn i kampen igjen ved å lime seg inntil Lamas og fortsette å slå. Lamas ble gitt mer enn nok tid til å vise at han fortsatt var med i kampen, men etterhvert måtte dommeren gripe inn og stoppe kampen, sier Roaldsnes.

Flere storkamper i divisjonen

Han understreker at Lamas er vanskelig å stoppe og er kjent for åen solid hake i tillegg til å være veldig tøff. Noe han også viste i sin tittelkamp mot Aldo der han tålte veldig mye juling, men gikk tiden ut.

– Når man tenker tilbake på kampen til Lamas mot Aldo, så tålte han alt mesteren hadde å by på. Det at Mendes kunne stoppe ham med en teknisk knockout er litt av en kunngjøring til resten av divisjonen. Mendes har enorm tro på at han kan vinne mot både Conor McGregor og Jose Aldo, som kjemper om tittelen 11. Juli. Den selvtilliten har han god grunn til å ha, mener Roaldsnes.

Mendes var beskjeden da han fikk spørsmål oppe i buret om hva han ser for seg av utfordringer fremover. I tillegg til McGregor mot Aldo møtes Urijah Faber og Frankie Edgar, to andre topprankede fjærvektere, 16. mai.

– Jeg kommer til å følge ekstra god med på begge de kampene, og det UFC-ledelsen mener jeg er god nok for er jeg klar til, sa Mendes mens han smilende tok imot hyllesten fra publikum i Fairfax, Virginia.

Les også

 1. Norske MMA-profiler prøver lykken i Las Vegas

  De norske MMA-fighterne Håkon Foss (28), Emil Weber…
 2. UFC-analyse: Storkamp i skyggen av stjernene

  Medienes søkelys er rettet mot Jose Aldo og Conor McGregors verdensturne, men i skyggene venter de som ventes å gi…
 3. Svensk MMA-stjerne: - Jeg var svært nær å legge opp

  Alexander Gustafsson (28) var langt nede etter at han tapte foran 30.000 tilskuere på hjemmebane i Stockholm.
 4. MMA-Meek fikk strøket tap etter protest

  Emil Weber Meek (26) tapte på poeng i MMA-møtet med Piotr Danielski i Polen i helgen.
 5. Slik så UFC-mesteren ut etter helgens kamp

  Jose Aldo (28) befestet sin posisjon som en av UFC-sirkusets aller største profiler.

Mer om

 1. Kampsport

Flere artikler

 1. UFC-analyse: Aldri har en MMA-fighter hatt mer å bevise

 2. UFC-analyse: Storkamp i skyggen av stjernene

 3. UFC-Teixeira etter skjebnekampen: – Jeg er tilbake

 4. UFC-analyse: Duellen i kjølvannet av gigantkampen

 5. UFC-analyse: Etterlengtet oppgjør mellom veteranene som «aldri taper»

Fra andre aviser

 1. Stjernen ble slått ned av «planetens tøffeste mann». Nå kan det være slutt.

  Aftenposten
 2. Slik slo Brækhus knockout på loven

  Bergens Tidende
 3. TUIL G19 med kalasseier i NM-kvalifiseringen

  Aftenposten
 4. TUIL G19 med kalasseier i NM-kvalifiseringen

  Fædrelandsvennen
 5. De heier, kjører, trøster og betaler og bruker all fritid på barnas hobby

  Fædrelandsvennen
 6. Historisk gode NM-resultater

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder