...og nå legger Haugen boksesatsingen på vent

TROR IKKE HAN MÅ HULKE ETTER KAMPEN: Arild Haugen, her fra oppladningen til en boksekamp før jul, håper kampen mot Mariusz Pudzianowski - her avbildet før MMA-debuten i fjor - blir en realitet. Foto: Trond Sørås / Bizz

«Hulk» utfordres til muskelmøte mot strongman-legende

(VG Nett) Neste år kan råsterke Arild «Hulk» Haugen (24) barke sammen med tidenes kraftkar i en superduell hvor det meste er lov - i en kampsport som er ulovlig i Norge.

 • Øyvind Brenne

Artikkelen er over ti år gammel

Mariusz PudzianowskiArild Haugen – Wikipedia

Haugen er nemlig i forhandlinger om å møte strongmanlegenden Mariusz Pudzianowski (33) mann mot mann i mixed martial arts (MMA) - en kampsport Hulken aldri tidligere har testet. Pudzianowski har som den eneste vunnet «Verdens sterkeste mann» fem ganger, og regnes som en av Polens mest kjente mennesker.

- Kampen er dømt til å gå til helvete, men det er derfor jeg har så lyst å si ja til utfordringen. For meg frister det veldig å teste meg mot ham, sier en offensiv Arild Haugen til VG Nett.

Kampsporten, omtalt som en av verdens tøffeste idretter, minner om kickboksing, men en match fortsetter dersom utøverne går overende. Det er lov til å slå mens man ligger nede, og en MMA-fighter må beherske både stående kamp og kamp på bakken. Kampene går gjerne i bur.

Youtube:Se Pudzianowskis MMA-debut her!(VG Nett er ikke ansvarlig for innhold på eksterne sider)

Vil til «Verdens sterkeste mann»

Haugen ble kåret til Norges sterkeste mann i 2008, men har det siste halvannet året satset på proffboksing. Nå har imidlertid strongman-lysten kommet så sterkt tilbake at muskelbunten fra Sirdal setter boksingen på vent for å kvalifisere seg til «Verdens sterkeste mann» gjennom et stevne i Polen 7. august.

Deretter rettes blikket mot MMA. Det er Pudzianowski, som begynte med MMA før jul i fjor, og managementet hans som har utfordret Haugen. Polakkens manager Barbara Demczuk bekrefter til VG Nett at hun kjenner til planene, men har den siste uken ikke tatt seg tid til å svare på ytterligere spørsmål. Haugen sier det nå står på økonomiske rammer og arrangement før kampen, som eventuelt vil gå av stabelen på nyåret i Polen, er spikret.

GITTER OG STAS: Slik kan det se ut i buret under en kamp. Her er det Rich Franklin, (til h.) som slår ut Chuck Liddell i en kamp tidligere i år. Foto: AP Photo/The Canadian Press


Idretten er, i likhet med proffboksing, ulovlig å utføre i Norge. Les og se video fra VG Netts reportasje fra høsten 2008 her.

LISTEFEBER:Rangeres på 7. plass som tidenes utøver

- Jeg kan ingen ting om sporten ennå. Men jeg kjenner mange flinke folk, så jeg håper jeg kan stable opp et team som vil gjøre meg klar, sier Hulken.

Vil fortelle barnebarna

STERK KOST: Slik så Arild Haugen ut da han poserte etter å ha blitt kåret til Norges sterkeste mann i 2008. Foto: VG-arkiv

- Hvordan skal du da vinne?

- Med «passion». Jeg har sinssykt stor tro på meg selv, og liker å slåss med oddsene mot meg. Jeg har alt å vinne. Også er det tøft å være 50 år å fortelle barnebarna at selv om jeg kanskje ikke banket en legende som Pudzianowski, fikk jeg skamslått ham et par ganger, sier Haugen.

Polakken har, i tillegg til sine fem verdensmesterskap, prøvd seg som bokser og blitt nummer to i Polens svar på «Skal vi danse?». I 2004 ble han utestengt ett år for dopingbruk.

VG Nett-leser:- Hvis du ikke aktivt har bedrevet en form for kampsport over lengre tid har du ingenting positivt å bidra med i MMA.Diskuter her!

Haugen mener en kamp mot den polske kjempen vil være et av høydepunktene i karrieren.

- Jeg har ikke lyst til å gi ham for mye kreditt, da bukker jeg meg for mye i støvet. Men det er klart at det vil være en opplevelse jeg vil huske lenge.

Arild Haugen vant Norges sterkeste mann i 2008. Boksekarrieren til nå består av tre seirer.

- Jeg skal bokse igjen. Men det er ikke til å legge skjul på at jeg er et større talent i strongman. Jeg gjør det som til enhver tid gjør meg lykkelig - om det er boksing, strongman eller MMA, sier Arild Haugen.

Les også

 1. Her brekker «Hulk» motstanderens ribbein

  (VG Nett) Arild «Hulk» Haugens (24) tredje boksekamp som proff i karrieren ble nok en gang en kort affære.
 2. Hulk vant mot Yemou

  (VG Nett) VG Nett fulgte Arild «Hulk» Haugens (24) boksekamp mot Jean Vidal Yemou.

Flere artikler

 1. - Verste plassen på jorden å være utslitt

 2. Brækhus: – Jeg er ikke kriminell – jeg er et bra menneske

 3. Savner overvåkningssystem i proffboksing

 4. Nå blir det ulovlig å bokse med hjelm i Norge

 5. - Knockout er etisk uforsvarlig

Fra andre aviser

 1. Gjør strongman-comeback

  Fædrelandsvennen
 2. - Umulig å bli sterkest i verden uten steroider

  Fædrelandsvennen
 3. Hulken legger boksekarrieren på vent

  Fædrelandsvennen
 4. Hulken skadet seg i VM

  Fædrelandsvennen
 5. Hulken klarte ikke å kvalifisere seg

  Fædrelandsvennen
 6. Muskelbløffen: – Det er på tide noen sier det som det er

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no