Nattens stevne med kvinner i hovedrollen trekker 70.000 tilskuere

BOKSEBAKGRUNN: Ronda Rousey er den store, store kampsportstjernen på kvinnesiden. I natt går hun i buret mot Holly Holm som lenge var høyaktuell som Cecilia-Brækhus-motstander. Her er de avbildet på en pressekonferanse tidligere denne uka. Foto: Paul Crock , Afp

UFC: Tidligere Brækhus-rival
ekstrem underdog mot Rousey

Selv om Holly Holm (34) var en av verdens beste kvinnelige boksere, så har « ingen» tro på henne mot UFC-mester Ronda Rousey (28) når de møtes i Melbourne i natt.

Artikkelen er over fire år gammel

Analysen er skrevet av MMA-Revyens redaktør Andreas Roaldsnes ( @andreasroa på Twitter).

Holly Holm er en av tidenes beste kvinnelige boksere. For norsk kampsportpublikum er navnet svært kjent. Holm har hatt en rekke tittelbelter i boksing.

Hun har det meste av ærebemerkninger i bokseverdenen og var den ene utøveren norske Cecilia Brækhus aldri fikk møtt. Til tross for forsøk på å forhandle frem en kamp, kom de to rivalene aldri sammen i ringen.

VG+: Les historien om Rousey - fikk hjerneskade under fødselen, og faren tok livet sitt da hun var åtte

Les også på MMA-Revyen: Videopakken i forkant av UFC 193 Rousey vs Holm.

Nattens stevne sendes direkte på CMore Extreme og TV 2 Sumo fra kl. 04.00. Det er også en annen kvinnelig tittelkamp på stevnet - polske Joanna Jedrzejczyk forsvarer beltet sitt i stråvekt. Se hele kampoppsettet på UFCs sider.

Like merittert som Ronda

Holm tok delvis skrittet over til MMA tilbake i 2011, men sluttet ikke med boksing før i 2013. Det var et skritt hun hadde planlagt lenge, og hadde trent MMA av og på siden hun begynte i gymmet Jackson Winkel john i Albuquerque tilbake da hun var tenåring. Det er samme gym som huser (tidligere) lett-tungvektsmester Jon «Bones» Jones.

Brækhus etter at Holm valgte MMA: Veldig, veldig skuffende

Les også: Rousey ydmyket utfordreren i løpet av 34 brutale sekunder

Holm er en like merittert utøver i boksing som Rousey er i j udo. Holm er ubeseiret i MMA. Holm er Rouseys skjebnekamp. I hvert fall på papiret.

HAR HERJET MED MOTSTANDERNE: Ronda Rousey har slått Miesha Tate (t.h.) to ganger, og vært suveren i MMA-buret. Foto: David Becker , Ap

Likevel ekstrem underdog

Holm går inn mot kampen som ekstrem underdog. Hun er gitt opptil ni i odds uka før kampen, mens Ronda oftest har 1,05. Bettingtallene speiler ofte troen vi har på utøvere, og troen på Holm er like lav som den vi hadde til Bethe Correira for noen måneder siden – en utøver vi visste ikke var på Rouseys nivå.

Les også på MMA-Revyen: Joanna Jedrzejczyk er den store fan-favoritten i skyggen av Rousey

Hvorfor har vi så lite tro på Holm, og hva betyr dette for Rousey?

Kampen som burde være skjebnekampen

Holms UFC-reise har så langt ikke vært det vi forventet. For det første har kampene hennes sett ganske dårlige ut, med tanke på merittene og forventningene hun tar med seg inn.

Da hun jobbet seg opp mot UFC var hun en knockoutmaskin. Hun var aggressiv, landet harde teknikker og kombinasjoner og ble alltid for mye for motstanderne sine til slutt. Disse egenskapene har hun hatt vanskelig med å ta med seg til UFCs oktagon.

Les også: UFCs gamlefar fikk juling igjen

HAR MØTT MATHIS TO GANGER: Holly Holm ble først knocket ut av Anne Sophie Mathis i bokseringen, men vant senere på poeng. Foto: Greg Sorber , Ap

Svake UFC-kamper

Debut-kampen til Holm var mot Raquel Pennington, en av fighterne UFC signerte etter å ha deltat i « The Ultimate Fighter» -sesongen Miesha Tate (Rouseys egentlige erkerival) og Rousey var trenerne i. Pennington er veldig tøff og gir seg aldri, men er ellers ikke en utøver som skinner i det ene eller andre tekniske aspektet.

Holm var forventet å kjøre over henne, men var grusomt forsiktig. Det var ikke åpenbart at Holm vant alle rundene, og det syntes ikke dommerne heller. Holm vant på delt dommeravgjørelse. Etter kampen stod Pennington igjen med fem seire og fem tap, en uhørt svak kamphistorikk for en UFC-utøver. Holms bortkastede mulighet til å skinne ble utrolig åpenbar.

GÅR OGSÅ TITTELKAMP I NATT: Joanna Jedrzejczyk møter Valerie Letourneau. Foto: Paul Crock , Afp

Kampen etter møtte Holm Marion Reneau (6-2), som er en av de eldste utøverne divisjonen har å by på. Kampen var grusomt frustrerende. Holm kontrollerte det meste av kampen, men var så opptatt av å bare angripe fra trygge distanser at hun ble nesten helt ineffektiv.

Ved flere anledninger stoppet for eksempel spark nesten tjue centimeter fra sine tiltenkte mål, selv om Holm hadde alt under kontroll. Atter en gang gikk det til dommeravgjørelse og ingen ble imponerte. Det gikk faktisk så dårlig for Holms UFC-aksje at flere trodde hun kom til å få lov å vente før hun skulle bli matchet opp mot Rousey. Holm har rett og slett ikke innfridd forventningene våre.

Forskjellen

Jeg tenker ofte på barneløgnene moren til Rousey kom med. Hun fortalte sin lille judo-aspirant at man måtte skåre poeng hele tiden i en judokamp. Hun fortalte at om man er passiv så får man trekk. Rouseys kampmentalitet er hele veien blitt innrettet mot å være den mest aggressive utøveren, og Rousey har beholdt mentaliteten og forsterket den i sin MMA-karriere.

34 sekunder brukte hun på å knocke ut Correira, 14 sekunder brukte hun på å armbarre Cat Zingano, 16 sekunder brukte hun på å knocke ut Alexis Davis og 1 minutt og seks sekunder brukte hun på å senke Sara McMann.

Alt handler om forventninger

Rouseys innfrielse av verdens skyhøye forventninger er store deler av hva som gjør henne til den enorme oddsfavoritten hun er. Det er også der Holm har sviktet. Det er denneinnfriingen som gjør at Rousey har blitt en av – kanskje den eneste – universielt anerkjente kjendisen med sitt opphav i MMA.

BLE KNOCKET UT: Slik så Holly Holm ut etter møtet med Anne Sophie Mathis i den første kampen i bokseringen. Da tapte hun på knockout, men vant på poeng året etter. Mathis tapte også på poeng mot Cecilia Brækhus i bokseringen Foto: Zouma Press ,

Rousey promoterer kampene sine på The Tonight Show med Jimmy Fallon. Regelmessig. Det var utenkelig for bare et par år siden.

Slik er Rouseys karriere. Hun har brutt alle rekorder. Hun mer eller mindre innførte kvinnelig topp-MMA ved å lokke UFC-ledelsen til å ta inn kvinnedivisjoner – åpent basert på at de ville ha henne og var villig til å bygge divisjon rundt henne . Hun var første kvinne i UFC, første kvinnelige main event, første kvinnelige mester. Hun har banet vei overalt hun har gått og hun har inspirert andre rundt seg.

Hver gang Rousey går kamp nå føles det som en historisk hendelse, en kulturell begivenhet. Ting kan rase i MMA-boblen uten at noen utenfor den følger med, men for Rousey stopper resten opp og ser på.

Nå skal hun bryte enda en rekord. Kampen mellom Ronda Rousey og Holly Holm vil finne sted på Etihad Stadium i Melbourne , Australia og er ventet å slå alle UFCs tilskuerrekorder. Stadionen tar 70. 000 mennesker og UFC har høye forventninger .

Kampen mellom Rousey og Holm er kampen vi har ventet på – på papiret i alle fall. Men nå når den faktisk er her så føles det mest som enda en markør for Rouseys storhet som mester, ikke som en spennende utfordring. Vi er alle ganske sikre på at Rousey i minste fall vil kunne ta armbar på Holm uten problemer. Spenningsmomentet er om hun kan knocke ut Holm. Holm spiller en såvidt nødvendig birolle.

Det er det Rousey-storheten er kommet til. Og jeg hater det ikke.

Nattens stevne sendes direkte på CMore Extreme og TV 2 Sumo fra kl. 04.00. Det er også en annen kvinnelig tittelkamp på stevnet - polske Joanna Jedrzejczyk forsvarer beltet sitt i stråvekt. Se hele kampoppsettet på UFCs sider.

Kampfakta:

Ronda Rousey

• 12 seirer , ingen tap

• Første kvinnelige UFC-mester.

• Avsluttet alle kamper.

• Har utviklet knockoutevner. Tre av fire siste kamper stoppet på knockout.

• Beste submissions i divisjonen (en av de beste uansett vektklasse).

• Olympisk bronsevinner i Judo. Deltatt i OL to mesterskap på rad.

• Har headlinet fire UFC-kort, co-headliner på de to andre.

• Ekstremt aggressiv stil

Holly Holm

• Ni seirer , ingen tap

• Vunnet og holdt flere av de viktige beltene i boksing.

• Trent MMA gjennom det meste av karrieren hos Jacksons Winkeljohns

• Har ikke blitt tatt ned i UFC, men dette sier lite om bakkeferdighetene hennes så langt.

• Vunnet mye på knockout i lavere organisasjoner, men ikke UFC.

Kampforløp

Rousey burde ikke ha store problemer med å få en submission mot Holly Holm. Ronda søker alltid klinsjen og får den nesten hver eneste gang hun går for den. Fra klinsj kommer kastet og på bakken kommer den nesten uunngåelige submissionen.

Holms fordel er at hun er god på distanse og kontroll av oktagonet. Jeg tror hun har en større sjans til å unngå klinsjen til Ronda og holde seg utenfor. Om hun holder seg på utsiden vil hun kunne slite ut Rousey om hun er villig til å ta det upopulære valget med å holde distanse og være konservativ. Holm er ikke kjent for å vinne veldig mye på knockout fra boksing, og har ikke klart å senke UFC-fightere så langt.

Dersom Holm ikke velger den strategiske ruten, men planter føttene og svarer med slag når Rousey rusher inn, så kan dette ende med både knockout eller submission for Rousey. Basert på de siste fem kampene de to har er det Rousey som har mest knockoutpotensiale.

Jeg tror Holm vil kunne skape problemer om hun bruker mange lave spark og holder seg unna for å frustrere. Da vil kanskje kampen nå mesterskapsrundene, og kanskje hun kan bli den første til å ta Rousey tiden ut.

Les også

 1. MMA-Rousey vil bli Diva-mester

  Ronda Rousey (28) – MMA-sportens ubestridte dronning – er klar for å kapre enda en skalp før hun gir seg.
 2. UFC: Spektakulær rekord i tittelkampen

  Ubeseirede Cat Zingano (32) var på papiret den tøffeste motstanderen i suverene Ronda Rouseys (28) karriere.
 3. Brækhus utfordrer amerikansk MMA-superstjerne

  Cecilia Brækhus (33) tar treneren til UFC-stjernen Ronda Rousey (27) på ordet, og utfordrer til boksekamp i Las Vegas.
 4. Blåser liv i Holm mot Brækhus: - Vi skal i møte med Sauerland

  Ifølge manager Lenny Fresquez har Holly Holm (32) et stående tilbud fra Team Sauerland om å møte Cecilia Brækhus (32) i…
 5. MMA-stjernen Ronda Rouseys liv blir film

  Etter helgens seier herjer Ronda Rousey-feberen mer enn noen gang, og nå er det kjent at den 28 år gamle superstjernen…
 6. UFC: Rousey ydmyket utfordreren i løpet av 34 brutale sekunder

  Ronda Rousey (28) fortsetter å feie unna all motstand i buret. Brasilianske Bethe Correira (32) holdt ut i bare 34…
 7. Meek lader opp til ny kamp med UFC-figthere

  Emil Weber Meek (27) gjør sine siste forberedelser til sin neste kamp sammen med UFC-fighter Andreas Ståhl (27) og Tor…
 8. UFCs gamlefar (45) fikk juling igjen

  Dan Henderson (45) er en av tidenes mest legendariske MMA-utøvere, men ser ut til å nekte å legge opp selv om han har…
 9. «Brækhus-rival» med knusende MMA-seier

  (VG Nett) Holly Holm (31) gikk sin første MMA-kamp etter at hun la opp som bokser, og vant overbevisende mot Allanna…
 10. Thomas Hansvoll støtter «utskjelt» Holly Holm

  (VG Nett) Tidligere proffbokser Thomas Hansvoll (38) mener Holly Holm (31) fortjener mer respekt fra norske boksefans…

Mer om

 1. MMA
 2. Kampsport
 3. Boksing

Flere artikler

 1. UFC-analyse: Holly Holm kjemper om tittelretur

 2. Rousey knocket ut i Australia: – Tidenes overraskelse i UFC!

 3. MMA-stjerne snakker ut om de mørke tankene etter sjokktapet

 4. UFC-analyse: Løvinnen Nunes skal ta opp arven etter Rousey

 5. Kvinnekamp er hovedkamp på UFC 219: – Klart signal fra UFC

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder