PRESISJON: Her har Conor McGregor (t.v.) nettopp truffet med det første slaget i gigantkampen mot brasilianske Jose Aldo. McGregor er UFCs nye fjærvektmester, og trolig også den høyest rangerte fighteren uansett vektklasse. Foto: John Locher , Ap

UFC-drama: Vant gigantkampen på knockout etter 13 sekunder

Jose Aldo (29) hadde ikke tapt en MMA-kamp siden 2005, men den irske rebellen og folkehelten Conor McGregor (26) brukte bare 13 sekunder på å knocke ham ut og ta tittelbeltet i gigantkampen i Las Vegas.

Artikkelen er over fire år gammel

McGregor viste nok en gang at det ikke bare er snakketøyet som er effektivt. 26-åringen tok sin 15. strake seier i MMA-buret, og er ny fjærvektmester i UFC etter at han traff klokkerent på det første slaget i kampen Aldo.

Han timet perfekt, og traff brasilianske Aldo som stupte i kanvasen før han fikk McGregor over seg.

Norske Aron møtte McGregor i 2011: – Jeg håper McGregor får juling

Iren prikket inn to «hammerfist»-slag før dommer John McCarthy kastet seg inn og stoppet kampen. Da var det gått 13 sekunder.

MGM Grand Arena i Las Vegas, fullstappet med irske fans, kokte nesten over da McGregor fikk beltet rundt livet.

Det var ingen stor overraskelse at han vant kampen, men måten det skjedde på var mildt sagt spektakulært. Aldo var da også rangert som den beste fighteren i UFC uansett vektklasse før møtet med McGregor.


– Ingen kan tåle det venstrehåndsslaget. Han er sterk og rask, men presisjon slår kraft og timing slår fart, sa McGregor da han ble intervjuet oppe i buret etter seieren.

– Jeg føler for Jose, for han var en fenomenal mester, la McGregor til mens han så reprise av knockouten på storskjerm.

– Ikke noe kraft, bare presisjon, kommenterte han selvsikkert.

Forhåndsanalyse: I tidenes største kamp er mesteren underdog

Artikkelen fortsetter under bildet.

SLÅTT UT: Mesteren Jose Aldo ligger utslått på kanvasen etter å ha blitt slått ut av Conor McGregor i Las Vegas. Foto: Gary A. Vasquez , Reuters

En omtåket Aldo var blank i blikket da han ble intervjuet etterpå, og det er uklart hvor mye han faktisk husket fra kampen.

– Dette ble ingen skikkelig kamp, så vi må møtes igjen, sa Aldo mens blodet rant fra et kutt på nesa.

Han traff for øvrig McGregor med et slag samtidig som han selv ble knocket ut, uten at det var i nærheten av å få samme effekt. Knockouten er den raskeste i en tittelkamp i UFC-historien, og McGregor toppet blant annet Ronda Rouseys seier etter 14 sekunder mot Cat Zingano i mars i år.

Rousey ble for øvrig selv knocket ut av Holly Holm i Australia for en måned siden - hennes første tap i karrieren. Nå var det altså en annen mester, Jose Aldo, som ble ydmyktet i buret.

DEN IRSKE HELTEN: Conor McGregor poserer stolt med beltet som beviser at han er UFCs nye fjærvektmester. Foto: Steve Marcus , Afp

– Dette var den perfekte og nesten paradoksale slutten på et rivaleri som har brent i nesten to år. Det var helt utenkelig for meg i forkant at kampen skulle ha et så klart utfall som dette. Conor McGregor slo nettopp verdens beste uansett vektklasse, som samtidig var UFCs eneste fjærvektsmester gjennom tidene. Han er alt han har sagt han er. Og hva han har sagt han er er utrolig, sier en sjokkert MMA-revyen-redaktør, Andreas Roaldsnes, til VG etter McGregors seier.

Stjerneportrettet på VG+: Les om McGregor som setter Irland på hodet

Det var to tittelkamper på nattens UFC-stevne. I mellomvekt tok Luke Rockhold over tittelen til Chris Weidman etter at han vant på teknisk knocout i fjerde runde etter at Weidman såvidt hadde kommet seg igjennom den tredje runden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder