Hovedinnhold

Holyfield: - Forstår hvorfor Tyson bet

HISTORISK BITT: 11 år har gått siden Mike Tyson bet av en del av Evander Holyfields øre i VM-kampen i tungvekt. Foto: AFP
HISTORISK BITT: 11 år har gått siden Mike Tyson bet av en del av Evander Holyfields øre i VM-kampen i tungvekt. Foto: AFP
(VG Nett) 11 år etter at Mike Tyson bet av ham øreflippen i en av tidenes mest omtalte tittelkamper sier Evander Holyfield at han skjønner hvorfor.

Lørdag gjør 46-åringen selv et oppsiktsvekkende comeback mot det ukraniske «beistet» Nikolai Valuev. Men det spørs vel om den kampen blir like historisk som oppgjøret med Tyson i 1997.

I den andre kampen dem i mellom ble Holyfield bitt i begge ørene av Tyson. Og Holyfield kan - til en viss grad - forstå hvorfor.

- Før kampen med Mike Tyson ble jeg advart av alle mulige folk. «Evander, fyren kommer til å drepe deg». Og hva skjedde? I første kamp slo jeg knock-out på han, og i andre kamp ville det også skjedd. Det ville Mike ikke tillate under noen omstendigheter.

- Han var frustrert på slutten og ville heller la seg diskvalifisere gjennom bittet enn å bli slått knock-out enda en gang. Jeg forstår ham på et vis, sier Holyfield i et intervju med tyske Stern.

- Alt i orden mellom oss

Han sier at forholdet til Tyson er relativt bra - 11 år etter de famøse bittene.

- Han (Tyson) har beklaget seg. Jeg møter han ofte på forskjellige arrangementer.

- Vi hilser vennlig på hverandre, alt er i orden mellom oss. Han vil bare ikke stå ved siden av meg, fordi da peker alle på oss og sier: «Der er den snille Evander Holyfield, og der er den slemme Mike Tyson», sier 46-åringen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Kampsport

Se neste 5 fra Kampsport