Hovedinnhold

Har ikke tapt en boksekamp på 16 år

* I natt møtes Ward og Dawson i California
* Også storebror Klitsjko bokser i kveld

(VG Nett) André Ward (28) har aldri tapt en boksekamp siden han som 12-åring ble slått i en amatørkamp. Nå går verdensmester Chad Dawson (30) ned en vektklasse for å stoppe seiersrekken.

At det er duket for storkamp er det liten tvil om. De to bokserne er rangert som nummer fem (Ward) og ti (Dawson) på anerkjente Ring Magazines liste over verdens beste herreboksere uansett vektklasse.

- Dette ser ut til å kunne bli en veldig bra kamp. Vi snakker om to karer som er rangert blant de ti beste av over 19.000 aktive proffer, sier bokseekspert Erik Nilsen til VG Nett.

TROR PÅ WARD: Bokseekspert Erik Nilsen. Foto: Pål R. Hansen, VG
TROR PÅ WARD: Bokseekspert Erik Nilsen. Foto: Pål R. Hansen, VG

Det er også spesielt at Dawson, som i april tok WBC-beltet i lett tungvekt fra Bernhard Hopkins, går ned i vektklassen til Ward for å kjempe om WBC-beltet i super mellomvekt.

VGTV: Se Andre Ward i aksjon her!

- Det hører til sjeldenhetene det som Dawson gjør nå. Han tar utfordringen og møter Ward som har hatt en fantastisk amatørkarriere og bare fortsatt som proff, sier Nilsen.

Ward ble for alvor kjent da han tok OL-gull i Athen i 2004, og deretter satset han umiddelbart på en proffkarriere. Så langt har vunnet alle de 25 kampene han har gått, og 13 av dem har endt med knockoutseier. Ward vant også den mye omtalte «Super six»-turneringen der han slo storheter som Mikkel Kessler, Arthur Abraham, Allan Green og Carl Froch.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MULIG RETURMØTE? Bokseekspert Erik Nilsen tror det for kan bli ny kamp mellom Andre Ward og Mikkel Kessler - dersom Ward slår Chad Dawson i natt. Foto: AP
MULIG RETURMØTE? Bokseekspert Erik Nilsen tror det for kan bli ny kamp mellom Andre Ward og Mikkel Kessler - dersom Ward slår Chad Dawson i natt. Foto: AP

Utenfor ringen er Ward kjent som en dypt religiøs familiemann. Han bor i California med kona og sine tre barn. Mangelen på skandalehistorier og spektakulære episoder i bokseringen er trolig også det som skiller Ward fra å være en megastjerne i USA.

Fortsetter han trenden vil det være lite som skiller ham sportslig fra for eksempel Floyd Mayweather.

- Ward har møtt topprangerte boksere i hele sin karriere - både som amatør og proff - uten å tape. Jeg tror han vinner denne også, og at det blir et nytt møte med Kessler neste år, sier Nilsen.

Dawson har ett tap og 31 seirer i proffkarrieren med knockouttriumf som resultat i 17 av dem.
Storebror Klitsjko i aksjon

I kveld bokser for øvrig Vitalij Klitsjko om sitt WBC-belte i tungvekt. Motstander er Manuel Charr, og kampen går av stabelen i Moskva.

- Det blir et enkelt tittelforsvar for Vitalij Klitsjko. Kampen går merkelig nok i Moskva, og det betyr at han ikke en gang trenger å ha sine tyske supportere i ryggen. Dette blir kattens lek med musa fram til runde syv, spår Erik Nilsen.

VGTV: Se Vitalij Klitsjko i aksjon her!

Lillebror Vladimir Klitsjko har de tre andre store beltene i tungvekt. Han skal forsvare dem mot den ubeseirede polakken Mariusz Wach i november.

PS! Klitsjko-kampen og Ward mot Dawson sendes direkte på Viasat Sport og viaplay. Klitsjko-sendingen begynner kl. 22.45, og nattens kamp kan du følge fra kl. 03.30.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Kampsport

Se neste 5 fra Kampsport