Hovedinnhold

Gråt i to dager etter Brækhus-avslag

FÅR BOKSE LIKEVEL: Maria Lindberg har funnet en ny motstander etter at Cecilia Brækhus trakk seg. Foto: Privat og Bjørn S. Delebekk
FÅR BOKSE LIKEVEL: Maria Lindberg har funnet en ny motstander etter at Cecilia Brækhus trakk seg. Foto: Privat og Bjørn S. Delebekk
(VG Nett) På grunn av en hjerneblødning i 1999 ville ikke Cecilia Brækhus (29) bokse mot Maria Lindberg (33). Nå går svensken i ringen likevel.

Nå skal nemlig sveitsiske Diane Schwachhofer gjøre det Brækhus ikke ville - møte Lindberg til kamp. Møtet finner sted førstkommende lørdag i tyske Stadtlohn.

- Nå skjer det endelig noe, sier Lindberg til avisen Sydsvenskan.

I begynnelsen av måneden trodde Lindberg at hun skulle bokse mot Cecilia Brækhus. Avtalen var så godt som klar, og Lindberg var godt i gang med å få bort kiloene for å å komme seg ned i Brækhus' vektklasse.

Les også: Overrasket over Brækhus-avslag

Men da Brækhus fikk vite at den kommende motstanderen ikke hadde lisens i Sverige og USA grunnet en hjerneblødning etter en amatørkamp i 1999, så trakk hun seg fra oppgjøret av frykt for at noe skulle skje.

- Nei Gud, jeg skal ikke bokse den kampen der. Det blir ingen kamp mot Lindberg, sa Brækhus til VG Nett etter å ha tatt avgjørelsen.

Lindberg ble gjort oppmerksom på avslaget av VG Nett, og reagerte med vantro.

- Er det sant - vil ikke Cecilia bokse?! spurte 33-åringen som likevel tok det tilsynelatende med fatning.

Er du på Facebook? Følg VG Nett-sporten!

Men nå sier Lindberg at hun var helt knust etter å ha fått avslaget fra Brækhus.

KLAR TIL KAMP: Diane Schwachhofer skal bokse mot Maria Lindberg. Foto: PA
KLAR TIL KAMP: Diane Schwachhofer skal bokse mot Maria Lindberg. Foto: PA


- Det var en katastrofe. Jeg gråt i to dager før jeg begynte å se etter en ny løsning, forteller Lindberg.

- Alltid en risiko

Hun mener selv at det ikke er motstanderens problem at hun har hatt hjerneblødningen.

- Det finnes ingen større risiko for at det skal skje noe med meg enn andre. Det er alltid en risiko, og det vet alle som driver med boksing, sa Lindberg til VG Nett.

Les også: Brækhus møter serbisk knockout-spesialist

Nå har hun altså endelig funnet en motstander, og bokser sin syvende kamp i proffkarrieren. Lindberg har fem seirer og to uavgjorte fra før. Lindberg har VM-beltet i lett mellomvekt i WIBF, men det beltet settes ikke på spill mot Schwachhofer.

PS! Brækhus har også funnet en ny motstander, og bokser mot serbiske Eva Halasi i danske Herning førstkommende lørdag. Kampen sendes direkte på Viasat Sport.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Kampsport

Se neste 5 fra Kampsport