Hovedinnhold

- Er det sant - vil ikke Cecilia bokse?!

Lindberg har fortsatt håp om kamp mot Brækhus

OVERRASKET: Maria Lindberg hadde ikke hørt om Brækhus avslag da hun snakket med VG Nett i dag. 33-åringen har fortsatt et håp om at kampen går i orden. Foto: Privat og Bjørn S. Delebekk
OVERRASKET: Maria Lindberg hadde ikke hørt om Brækhus avslag da hun snakket med VG Nett i dag. 33-åringen har fortsatt et håp om at kampen går i orden. Foto: Privat og Bjørn S. Delebekk
(VG Nett) Maria Lindberg (33) er overrasket over at Cecilia Brækhus (29) trekker seg fra den planlagte kampen i Herning om snaut tre uker.

- Er det sant?! Vil ikke Cecilia bokse? spør hun når VG Nett ringer og gjør henne oppmerksom på at Brækhus og Team Sauerland har besluttet å avlyse oppgjøret.

Les også: Brækhus: - Gud, jeg skal ikke bokse den kampen

Lindberg fikk hjerneblødning etter en amatørkamp i 1999, og ble etter det utestengt på livstid fra boksing i Sverige og senere USA.

- Det er veldig delte meninger om at jeg ikke kan bokse. Men jeg bokser med tysk lisens og har blitt undersøkt grundig mange ganger. Det tyske bokseforbundet går god for at det ikke er større sjanse for at det skal skje noe med meg i forhold til andre boksere, sier Lindberg.

- Jeg ser ikke hodeskaden som noe stort problem, dersom hun har vært gjennom en skanning ganske nylig og det ikke er funnet noe galt, men utestengelsen i USA er problematisk. Dersom den er reell, utelukker den en kamp mot noen av mine boksere, sier promotor Kalle Sauerland til NTB.

- En ønskedrøm

Brækhus var ikke klar over Lindbergs skadehistorikk før hun fikk vite om det i en samtale med VG i går. Beslutningen om å droppe kampen var tydeligvis ikke vanskelig for den norske bokseren.

- Dette er jo så synd - hun hadde vært en fantastisk motstander. Og ikke minst er det synd for Maria selv - det er jo dette hun vil holde på med. Denne kampen var en ønskedrøm, fordi hun er en god motstander, sier Brækhus.

- Det finnes ingen større risiko for at det skal skje noe med meg enn andre. Det er alltid en risiko, og det vet alle som driver med boksing, sier Lindberg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PAPIR-VG I DAG: Cecilia Brækhus ble overrasket da VG fortalte henne om Maria Lindbergs skade. Foto: Faksimile: VG 1. november 2010
PAPIR-VG I DAG: Cecilia Brækhus ble overrasket da VG fortalte henne om Maria Lindbergs skade. Foto: Faksimile: VG 1. november 2010

Tar alt ansvaret

Hun synes det blir feil at Brækhus skal være redd for at det skal skje noe med sin svenske kollega.

- Det blir helt feil - det er ikke motstanderen som skal ta ansvaret for meg. Det er jeg som først og fremst har ansvaret og deretter det tyske forbundet som har klarert meg. Det er over ti år siden jeg skadet meg, og det er ikke noe som tyder på at det skal skje igjen. Jeg har gått mange tøffe kamper, sier Lindberg.

Hun har bokset seks proffkamper i karrieren - tre av dem tittelkamper. Det gikk fire år fra hun pådro seg hjerneblødning i en amatørkamp og lå et døgn i koma, til hun var tilbake i ringen og bokset.

Hun har gått glipp av mange store kamper fordi motstanderne ikke tør å bokse mot henne.

- Ble du ikke redd etter hjerneblødningen?

- Det er det vanskelig å svare kort på. Men det var ingen beslutning jeg tok over natten. Jeg trappet langsomt opp treningen og det var en lang prosess. Nå er jeg helt trygg og tenker ikke på skaden - det er jo 11 år siden.

Er du på Facebook? Følg VG Nett-sporten!

På vei ned en vektklasse

Hun håper fortsatt på at Brækhus-kampen kan gå i orden, men regner med at det er et nytt avslag i rekken av mange.

SPARRET MED LINDBERG: Mikaela Laurén (t.v.) sparret med Maria Lindberg før møtet med Cecilia Brækhus (t.h.). Her fra innveiingen foran lørdagens kamp. Foto: Scanpix
SPARRET MED LINDBERG: Mikaela Laurén (t.v.) sparret med Maria Lindberg før møtet med Cecilia Brækhus (t.h.). Her fra innveiingen foran lørdagens kamp. Foto: Scanpix

- Jeg håper det kan bli noe av - Cecilia er en fantastisk bokser og jeg har trent lenge for å komme meg ned i hennes vektklasse. Det klarer jeg lett. Jeg får prate med min tyske agent og høre hva Sauerland-teamet sier til ham, sier Lindberg.

Hun har sett opptak av lørdagens oppgjør mellom Brækhus og Mikaela Lauren. Det endte med knockout i syvende runde etter at Brækhus var overlegen hele veien.

Les også: - Hun var mye raskere enn jeg trodde

- Jeg har sparret mye med Mikaela og visste vel egentlig at hun kom til å få problemer - for å være ærlig var jeg overbevist om at Cecilia skulle vinne. Jeg har bokset i flere år enn Mikaela og ville gitt Cecilia en tøff kamp. Nå får vi se hva som skjer, avslutter Lindberg.

PS! Lindberg er regjerende verdensmester i lett mellomvekt og forsvarte tittelen så sent som i sommer.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Kampsport

Se neste 5 fra Kampsport