Hovedinnhold

Brækhus-knockout etter søvnløs natt

Maktdemonstrasjon av den norske jenta i Rostock

OSLO/ROSTOCK (VG Nett) Cecilia Brækhus (29) forklarte at hun måtte slå knockout på Mikaela Laurén (34) i den sjuende runden på grunn av tunge ben etter en søvnløs natt.

De to skandinavene kjempet om fire VM-titler i Rostock, og Brækhus har nå titlene i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organisation (WBO) samt WPBF-tittelen som hun tok fra den svenske jenta.

VG Nett-leser:
Imponerende av Brækhus!
Diskuter her! 

- Det var rimelig greit. Jeg hadde full kontroll, sier Brækhus til Viasat Sport, og forteller om en oppladning utenom det vanlige.

- Jeg kjørte hit til Rostock i går. Det var litt stressende med ny seng og null søvn. Jeg følte meg skikkelig tung, og jeg hadde så tunge ben at jeg måtte bli stående. Det var derfor jeg måtte ta den knockouten, smiler boksedronningen.

Protokoll:Gratuler Brækhus med seieren her! 

På spørsmål om Brækhus tror noen kvinnelige boksere i verden kan slå henne nå, svarer 29-åringen følgende:

- Nei, jeg tror ikke det.

VGTV: Se høydepunktene her!

Brækhus var fullstendig overlegen fra første sekund og i den sjuende runden gikk Laurén i bakken. Dommeren bestemte da raskt at kampen var over, og den norske bokseren kunne feire sin tredje knockout-seier i karrieren.

Se bildene fra kampen her! 

Åpnet godt

Mikaela Laurén forsøkte å angripe i første runde, men Brækhus forsvarte seg godt, bokset variert og tok rundeseieren. Det samme var tilfelle i andre runde da Brækhus dominerte stort med flere treffslag både mot hode og kropp.

Les også: Slik skal Brækhus bli legendarisk 

Den svenske bokseren slet voldsomt innledningvis og Brækhus var best også i tredje runde. Dominansen fortsatte også i den fjerde runden, og allerede da begynte Laurén å se kjørt ut.

Artikkelen fortsetter under bildet!

TOK TELLING: Mikaela Laurén gikk i bakken i den sjuende runden og Brækhus kunne juble for seier. Foto: Scanpix
TOK TELLING: Mikaela Laurén gikk i bakken i den sjuende runden og Brækhus kunne juble for seier. Foto: Scanpix


Brækhus virket nærmest uberørt i den fjerde pausen, og gikk offensivt ut også i neste runde. Laurén traff knapt nok med et eneste slag, og duellen ble ikke så jevn som mange spådde på forhånd.

Gikk i bakken

På dette tidspunktet virket det tvilsomt om kampen ville vare i ti runder, og den svenske jenta lå uansett allerede håpløst langt bak på poeng. Brækhus fortsatte å treffe med flere tunge slag og det så ut til at Laurén slet med å holde seg på bena i den sjette runden.

Les også: - Jeg frykter ingenting 

I den sjuende runden gikk Laurén i bakken for første gang og dommeren bestemte at kampen var over selv om den svenske jenta kom seg på bena. Det var en slagkombinasjon avsluttet med en uppercut som sendte Laurén i gulvet.

- Jeg visste at Laurén ikke hadde i nærheten av like god teknikk som meg. Hun måtte kjøre over meg for å vinne, og når hun ikke gjorde det, hadde hun ikke sjans, sier Brækhus, og røper hva hun tenkte da den svenske jenta gikk i bakken.

- Da tenkte jeg at det var godt å få en tidlig kveld!

Sportsinteressert? Følg VG Nett-sporten på Facebook! 

Brækhus skal i aksjon i ringen igjen 20. november, men motstanderen i den duellen er foreølpig ikke klar. Den norske jenta håper etter hvert å få møte Holly «Hottie» Holmes, og da gjerne på den amerikanske jentas hjemmebane i Albuquerque.

- Jeg har veldig lyst til å møte henne neste høst, og reiser gjerne og møter henne i USA. Det er drømmen min, forteller Brækhus etter lørdagens seier.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Kampsport

Se neste 5 fra Kampsport