Hovedinnhold

Brækhus har bestemt seg for å avslutte med Sauerland

* «Sakens natur at hun etter alle solemerker ikke bokser mer i regi av Sauerland»
* Nisse Sauerland til VG: - Hun har fortsatt kontrakt med oss

ISFRONT: Cecilia Brækhus og Nisse Sauerland er tydeligvis ikke på bølgelengde hva den norske boksedronningens fremtid gjelder. Her er de avbildet i Frederikshavn i februar. Foto: Per Opsahl, VG
ISFRONT: Cecilia Brækhus og Nisse Sauerland er tydeligvis ikke på bølgelengde hva den norske boksedronningens fremtid gjelder. Her er de avbildet i Frederikshavn i februar. Foto: Per Opsahl, VG
Konflikten mellom Cecilia Brækhus (32) og promotorselskapet Team Sauerland tok en tilsynelatende dramatisk vending i dag.

Ifølge kommersiell manager og talsmann Rune Brynhildsen har nemlig Brækhus bestemt seg for å ikke fornye avtalen med Team Sauerland.

- Jeg kan bekrefte at Cecilias advokater i dag formelt har gitt Team Sauerland beskjed om at hun ikke aksepterer tilbudet om å bokse 24. mai, og at uenighetene om den videre kontrakten med Sauerland er så stor at hun har bestemt seg for å avslutte samarbeidet, sier Brynhildsen til VG i 12-tiden.

- Dere har gitt Sauerland beskjed om at hun vil bryte samarbeidet?

BAKMANN: Rune Brynhildsen er en del av det norske teamet til Cecilia Brækhus. Foto: Trond Solberg, VG
BAKMANN: Rune Brynhildsen er en del av det norske teamet til Cecilia Brækhus. Foto: Trond Solberg, VG

- Hun forlenger ikke samarbeidet. Hun bryter ikke noen kontrakt. Hun forholder seg til kontrakten hun har, og som har en utløpsdato, akkurat som alle andre typer kontrakter, sier Brynhildsen.

Les også: Pengekrangel kan stoppe Brækhus-kamp

- Hvor lenge mener dere at den avtalen strekker seg?

- Hvor lenge den løper, er blant tingene man er uengige om. Det er oppsigelsestider og diverse, men hun forholder seg lojalt til kontrakten hun har. Team Sauerland skjønner like godt som oss hva dette innebærer. Det er ikke klima for å gå inn på en ny avtale, sier Brynhildsen og legger til:

- Vi har informert Team Sauerland om at vi ikke aksepterer grunnlaget for å forlenge kontrakten.

Har samarbeidet i seks år

Dermed har den betente situasjonen mellom den norske boksedronningen og det tyske gigantselskapet tatt en dramatisk vending.

KNALLHARD KAMP: Myriam Lamare (t.v.) får seg en skikkelig smell av Cecilia Brækhus i kampen som gikk i Frederikshavn i februar. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
KNALLHARD KAMP: Myriam Lamare (t.v.) får seg en skikkelig smell av Cecilia Brækhus i kampen som gikk i Frederikshavn i februar. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG


Hun signerte i fjor en kontrakt som gjaldt til og med kampen mot franske Myriam Lamare. Dersom hun nå skal bokse flere kamper, må innholdet i kontrakten reforhandles, og det er der partene er svært uenige.

Brækhus har bokset i regi av det tyske selskapet siden 2008, og var så sent som 1. februar i ringen mot Lamare på et «Nordic Fight Night»-stevne som Sauerland arrangerer i samarbeid med TV-kanalen Viasat.

Promotor Nisse Sauerland sier at de ikke har fått beskjed om at Brækhus har bestemt seg for å avslutte samarbeidet, men han bekrefter at de har fått skriftlig beskjed om at hun ikke ønsker å bokse på det planlagte stevnet i København 24. mai.

- At hun vil slutte? Nei, det har vi ikke fått beskjed om. Vi har derimot godtatt de økonomiske kravene deres, og vi har en eksklusiv kontrakt med henne, sier Nisse Sauerland til VG etter å ha blitt konfrontert med Brynhildsens uttalelser.

- Vi har tilbudt dem det de vil ha og nå vil de likevel ikke ha kampen. Hun har fortsatt kontrakt med oss, sier Sauerland.

- Det går på tolkningen av avtalen som jeg ikke kan gå inn på. I denne forhandlingen kan man ikke løsrive ett av elementene og si at «det er innfridd, så da er også alle andre ting innfridd». Sauerland forsøker naturlig nok å vri dette til et spørsmål om penger. Uenigheten handler vel så mye om sportslige og ikke-økonomiske faktorer, kontrer Brynhildsen.

Avlyste planlagt sparring

Ifølge Nisse Sauerland skal Brækhus i dag tidlig ha avlyst den planlagte sparringen på gymmen i Berlin der hun trenes av Otto Ramin.

FORTSETTER Å TRENE: Cecilia Brækhus fortsetter å trene med Otto Ramin (t.v.)inntil videre. Tyskeren tok nylig over ansvaret for den norske boksestjernen. Foto: Scanpix
FORTSETTER Å TRENE: Cecilia Brækhus fortsetter å trene med Otto Ramin (t.v.)inntil videre. Tyskeren tok nylig over ansvaret for den norske boksestjernen. Foto: Scanpix

- Det stemmer at hun ikke har sparret i dag, men jeg vet ikke hvorfor. Hun skal trene som vanlig, sier Brynhildsen.

- Hva skjer med Cecilia fremover nå - vil hun fortsette å trene under Otto Ramin?

- Inntil treneren gir beskjed om noe annet, så fortsetter hun å trene.

Les også: Brækhus kan miste treneren

- Regner dere med at denne tvisten ender i retten nå?

- Hvor den ender vil jeg ikke spekulere i. Det er rett og slett to parter som er uenige. Da er det ofte slik at man går hvert til sitt. Hvis Sauerland ønsker å ta av hanskene, så må de gjerne gjøre det. Vår vurdering er at Cecilia står fritt til å gjøre det hun vil etter kontraktens utløp.

- Og det hun vil nå er å bokse så fort som mulig uten Sauerland?

- Det ligger i sakens natur at hun etter alle solemerker ikke bokser mer i regi av Sauerland.

Taus Brækhus

- Har dere vært i kontakt med andre boksepromotorer?

- Det har ikke vært forhandlinger med noen, men Cecilia har et godt navn i bokseverden og spesielt i Europa. Det skal ikke bli noe problem å finne noen som ønsker å samarbeide med henne, men det er ikke vårt fokus nå.

- Hva blir deres fokus nå?

- Frem til i dag har det vært å holde dialogen med Sauerland...

- Hva gjør dere fremover?

- Vi gjør ikke noe mer vi nå. Vi har gitt beskjed, og så er det visse punkter i kontrakten som regulerer ulike forhold og den kommer vi til å forholde oss ryddig til. Innholdet i kontrakten kan jeg ikke si noe mer om fordi det er en konfidensialitetsklausul, sier Brynhildsen.

Cecilia Brækhus oppholder seg i for øyeblikket i Berlin, men ønsker ikke å uttale seg om saken. Hun har nå Brynhildsen og advokatduoen John Christian Elden og Morten Andreassen som sine norske samarbeidspartnere.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Kampsport

Se neste 5 fra Kampsport