Hovedinnhold

Brækhus får drømmemøte med verdens beste bokser

Hansvoll: - En av de største kvinnekampene noensinne

HVEM ER BEST?: Det får hele verden svaret på til våren når Holly Holm (t.v.) og Cecilia Brækhus møtes i bokseringen på et foreløpig ukjent sted. Foto: Getty / Scanpix
HVEM ER BEST?: Det får hele verden svaret på til våren når Holly Holm (t.v.) og Cecilia Brækhus møtes i bokseringen på et foreløpig ukjent sted. Foto: Getty / Scanpix
(VG Nett) Norske Cecilia Brækhus (29) har i lang tid drømt om å møte amerikanske Holly «Hottie» Holm i bokseringen. Nå er hun blitt bønnhørt.

Holly Holm

  • Født: 17. oktober, 1981.
  • Bosted: Albuquerque, New Mexico, USA.
  • Boksestatistikk: 30 kamper, 26 seiere, 3 uavgjort og 1 tap. 7 knock out-seiere.

Klokken 14.30 i ettermiddag holder Cecilia Brækhus en pressekonferanse i Oslo sammen med tv-selskapet Viasat som eier rettighetene til hennes boksekamper. Der vil hun annonsere hvem som blir hennes neste motstander når hun skal i ilden på et stevne i den danske byen Herning allerede om ti dager.

I tillegg vet VG Nett at hennes promotor Team Sauerland også har fått i havn en boksekamp som Cecilia Brækhus selv har siklet lenge etter: Cecilia Brækhus v.s. Holly «Hottie» Holm.

- Det er en av de få drømmene jeg har som ikke er oppfylt ennå. Jeg skal møte henne i ringen. Det bare MÅ skje, sa Cecilia Brækhus til VG Nett for to uker siden.

Les også: Slik skal Brækhus bli legendarisk

Startet som kickboksere begge to

Cecilia Brækhus har hele tre VM-belter i klassen weltervekt, men det er likevel mange som regner Holm for å være verdens beste i den vektklassen. Den amerikanske jenta er i likhet med Brækhus 29 år gammel og fant, også det i likhet med Brækhus, veien til proffboksing via kickboksing.

- Dette vil være noe av det største som har skjedd innen kvinneboksing noensinne uansett vektklasse, sier den tidligere bokseren Thomas Hansvoll, som nå jobber som kommentator for boksesendingene til Viasat.

Han karakteriserer Holm som en tøff, teknisk god og nærmest komplett bokser.

- Dette blir noe helt annet enn hva Cecila møtte sist, sier Hansvoll.

- Holm har én svakhet

Likevel har han tro på at den norske jenta har en veldig god mulighet til å slå Holm og røper at han har lagt merke til en svakhet ved den amerikanske jenta.

- Når hun angriper, er hun litt åpen. Hun buser litt på uten å ha det helt store forsvaret, konkluderer Hansvoll.

Nøyaktig dato og sted for storkampen er foreløpig usikkert. Holly Holm bokser svært sjelden utenfor hjemstedet sitt, Albuquerque i staten New Mexico i USA. Men etter det VG Nett kjenner til ønsker Brækhus' promotor Team Sauerland ideelt sett å få til kampen på europeisk jord.

- Til slutt blir det vel bare et spørsmål om penger, sier Thomas Hansvoll.

BAKGRUNN: Les mer om Holly Holm på hennes egne hjemmesider

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Kampsport

Se neste 5 fra Kampsport