Hovedinnhold

Brækhus: - Det blir ingen kamp mot Lindberg

Skremt av motstanderens hjerneblødning

NEKTER Å MØTE DENNE KVINNEN: Cecilia Brækhus skulle egentlig møte Maria Lindberg (t.v.). Nå sier den norske bokseren nei - på grunn av svenskens hjerneblødning i 1999. Foto: Aftonbladet og Bjørn S. Delebekk
NEKTER Å MØTE DENNE KVINNEN: Cecilia Brækhus skulle egentlig møte Maria Lindberg (t.v.). Nå sier den norske bokseren nei - på grunn av svenskens hjerneblødning i 1999. Foto: Aftonbladet og Bjørn S. Delebekk
(VG Nett) Cecilia Brækhus (29) har bestemt seg for ikke å møte Maria Lindberg (33) til tittelkamp etter at hun fikk vite om svenskens hjerneblødning i 1999.

- Nei Gud, jeg skal ikke bokse den kampen der. Det blir ingen kamp mot Lindberg, sier Brækhus til VG Nett.

Hun visste ikke om Lindbergs skade før VG gjorde henne oppmerksom på det i går.

Etter planen skulle de to møtes i danske Herning 20. november, men Brækhus understreker at det ikke har blitt signert noen kontrakt mellom partene.

VGTV: Her slår Brækhus knockout på Laurén

Lindberg er ranket som den beste bokseren i vektklassen over Brækhus og var godt i gang med å få bort nok kilo til å kjempe om den norske boksedronningens tre VM-belter.

VG Debatt: Diskuter boksing her!

Men Lindberg får ikke bokse i hjemlandet Sverige eller USA fordi hun for 11 år siden lå et døgn i koma med hjerneblødning etter amatørkamp. Utestengelsen gjelder på livstid, men svensken bokser likevel på tysk lisens.

- Dette er jo så synd - hun hadde vært en fantastisk motstander. Og ikke minst er det synd for Maria selv - det er jo dette hun vil holde på med. Denne kampen var en ønskedrøm fordi hun er en god motstander, sier Brækhus.

Les også: Slik skal Brækhus bli legendarisk

Lørdag kveld var hun overlegen mot Mikaela Laurén, og vant på knockout i syvende runde. Lindberg er regnet for å være en langt sterkere bokser.

Les også: Knockout etter søvnløs natt

Får legestøtte

Beslutningen om å droppe kampen støttes opp av leger som følger boksesporten tett.

- Det er jo ikke Cecilias ansvar hvis hun møter en bokser som har legeerklæring. Men hvis det skulle skje noe, så er det klart det vil plage Cecilia voldsomt i etterkant. Det ville jo vært ille. Hun bør ikke bokse den kampen, sa lege Odd Syverstad til VG Nett rett før det ble kjent at kampen ikke blir noe av.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PAPIR-VG I DAG: Cecilia Brækhus ble overrasket da VG fortalte henne om Maria Lindbergs skade. Foto: Faksimile: VG 1. november 2010
PAPIR-VG I DAG: Cecilia Brækhus ble overrasket da VG fortalte henne om Maria Lindbergs skade. Foto: Faksimile: VG 1. november 2010


Syverstad har sett over 18 000 amatør- og proffkamper ringside, og har jobbet mange år for Norges bokseforbund.

- Hvis hun kan unngå det uten miste tittelen eller få andre reaksjoner, bør Brækhus droppe kampen. Har en bokser av medisinske årsaker ikke blitt utestengt tidligere, er det ingen garanti for at nye skader ikke kan komme, sier overlege Paul Faugstadmo i dagens VG.

Faugstadmo er styremedlem i Norges Bokseforbunds medisinske komité.

Er du på Facebook? Følg VG Nett-sporten

Blir uansett kamp

Brækhus er likevel sikker på at det blir kamp på henne lørdag 20. november.

- Teamet jobber med å finne en god motstander. Jeg tror kanskje de finner noen i USA, men vet ikke så mye mer. I morgen skal jeg på treningsleir og starter oppkjøringen. Jeg skal være klar uansett, sier Brækhus.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Kampsport

Se neste 5 fra Kampsport