Hovedinnhold

Havnaa jubilerte med sin niende strake knockoutseier

Proffbokser Kai Robin Havnaa (28) hadde full kontroll mot ungarske Laszlo Ivanyi (22), og slo ut motstanderen i femte runde.

Denne saken handler om:

Da et drøyt minutt var gått av femte runde, så traff cruiservekteren Ivanyi godt med et høyreslag. Ungareren gikk ned, og selv om han kom seg raskt på bena stoppet dommeren kampen. Det så ut til å være en korrekt avgjørelse ettersom Ivanyi var meget ustø.

Les også: Havnaa sliter med å finne motstandere

– Det var som forventet. Han var en vanskelig nøtt, og det visste jeg. Jeg er veldig på bortebane, og dette var litt annet enn 10.000 tilskuere i Oslo Spektrum, sier en fornøyd Havnaa til VG.

Han hadde trener Joey Gamache i hjørnet sammen med onkel Erling Havnå.

– Vi gikk inn til denne kampen og Erling og Joey sa at jeg måtte holde roen og ikke være «vill». Jeg holdt roen, og så fort jeg fikk landet det høyreslaget, så var det natta. Jeg visste at jeg hadde åtte runder på meg, så da var det lettere å være tålmodig, forklarer Havnaa.

Havnaa gikk sin tiende kamp som proffbokser, og står med kun seirer. De ni siste har kommet på knockout eller teknisk knockout.

Se resten av stevnet direkte – og opptak av Havnaas seier – på Viaplay Fighting.

Han er en bokser som Team Sauerland har stor tro på for fremtiden, og matchingen har vært forsiktig så langt. Ivanyi sto med seks seirer og tre tap før møtet med Havnaa, og hadde et stykke opp til nordmannens nivå.

VG+: Historien om Kai Robins tøffe vei til bokseringen etter farens død

<p>FORTSATT UBESEIRET: Kai Robin Havnaa blir offisielt tilkjent sin tiende seier.</p>

FORTSATT UBESEIRET: Kai Robin Havnaa blir offisielt tilkjent sin tiende seier.

Foto: LAP.bg/Team Sauerland

Etter  de fire første rundene ledet Havnaa klart på poeng, men det er liten tvil om at knockoutrekken ser langt mer fryktinngytende ut med ni strake. Promotor Nisse Sauerland sa til VG før dagens kamp at det er vanskelig å skaffe passe motstand til 28-åringen.

Men nå planlegges det uansett at Havnaa skal ta et steg opp på rangstigen og kjempe om en interkontinental tittel på hjemmebane i Arendal i september.

– Hvis jeg får bokse i Arendal er det er nok en drøm som går i oppfyllelse. Jeg har gått ti proffkamper i ti forskjellige land, og bokset i Norge. Med familie og venner ringside i Arendal blir det stort, sier Havnaa.

Vrien trenerkabal

Nå må Havnaa legge planer for fremtiden. Han har i hele sin proffkarriere blitt trent av Gamache i København, men nå flytter amerikaneren tilbake til USA og New York. Det er ikke mer dramatisk enn at Gamache og Team Sauerland har blitt enig om å avslutte samarbeidet, men Havnaa vil fortsette sammen med treneren.

– Han drar til New York på søndag. Jeg har ikke lagt kabalen ennå for treningsopplegget, men jeg skal gjøre alt i min makt for å beholde ham som hovedtrener, sier Havnaa.

– Det blir nok noen lengre turer til New York. Svenske Otto Wallin skal også fortsette å bruke Gamache, så vi finner nok en løsning, sier Havnaa.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Kampsport

Se neste 5 fra Kampsport