Hovedinnhold

Brækhus overrasket av Laurén-kyss: – Jeg lover at det ikke blir kyssing i ringen

OSLO (VG) Mandag kysset Mikaela Laurén (41) Cecilia Brækhus (36) på munnen. – Jeg skal ikke lyve, det satte meg ut, innrømmer Brækhus.

Denne saken handler om:

Lørdag skal Cecilia Brækhus og svenske Mikaela Laurén igjen møtes i ringen, denne gangen utenfor Stokke.

Mandag satt de side ved side - bak Brækhus' mange mesterbelter - da de stilte på pressekonferanse i Oslo. Mens den norske bokseren smilte og lo på vei inn, var det ikke annet enn blodig alvor å spore i ansiktet til henne svenske motstander.

Oslo 20171016. Mandag ettermiddag var det pressekonferanse med bokserne Cecilia Brækhus og Mikaela Laurén i Oslo. De møtes til kamp på Oslofjord Convention Center i Stokke 21. oktober. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Oslo 20171016. Mandag ettermiddag var det pressekonferanse med bokserne Cecilia Brækhus og Mikaela Laurén i Oslo. De møtes til kamp på Oslofjord Convention Center i Stokke 21. oktober. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Foto: Ørn E. Borgen, NTB scanpix

Men da de skulle posere for fotografene etter pressekonferansen, overrasket Laurén alle ved å plassere et kyss rett på Brækhus' munn.

– Det er litt uventet. Med noen personer så gir man dem et kyss isteden for en strak høyre. Jeg vil helst gi henne en strak høyre, men jeg sparer det til lørdag, forklarer Laurén overfor VG.

Les også: Glisne tribuner venter Brækhus - og stjernestemmen blir hjemme

Brækhus innrømmer at kysset kom overraskende på henne, men det har lite å si når de endelig møtes i ringen på lørdag.

– Jeg skal ikke lyve, det satte meg ut. Men det satte meg bare ut i noen sekunder, og det kommer ikke til å ha noen innvirkning på det som skjer lørdag. Det kommer ikke til å bli kyssing der, det skal jeg love deg, forteller hun til VG.

Ikke Lauréns første kyss

Det er ikke første gang den svenske bokseren har brukt munnen til mer enn å snakke med i forkant av en kamp.

I 2013 kysset hun Christina Hammer under innveiingen. Taktikken så da ikke ut til å fungere, for Hammer vant kampen.

– Selvsagt plasserte jeg kysset midt på munnen hennes. Hun tok det ikke så verst, sa Laurén da.

Dramatisk for Brækhus: Skadesmell: – Klarte ikke å dra hoften på plass selv

Dette sier Brækhus om kysset:

Motivert av Lauréns «drittprat»

Laurén har ikke vært nådig med Brækhus i opptakten til den kommende kampen, noe som har irritert den norske boksedronningen.

I starten av måneden lovet hun å slå svensken på knockout, som svar på det hun mener er drittkasting som har sunket for lavt.

– Alt annet vil være en skuffelse, etter så mange år med drittprat fra Laurén. Det har fått frem noe i meg som kanskje har blitt litt borte de siste årene, hvor tittelforsvar kanskje har blitt litt mer rutine, sier Brækhus mandag.

Laurén mener derimot at motivasjonen er sterkere hos henne.

– Er det noen som skal få en mester til å falle, så er det meg. Jeg er bedre og jeg vil dette sterkere, sier hun.

– Én gang må jo mestere falle, og det kan skje på lørdag, sa Laurén.

– Det skjer ikke mot deg, svarer Brækhus.

VG møtte Brækhus på treningsleir: «Mikaela virker jo helt besatt»

Laurén har tidligere blant annet omtalt Brækhus som «kald» og uprofesjonell». Mandag fikk hun muligheten til å beklage, men det ville ikke svensken ha noe av.

– Jeg står 100 prosent for det jeg har sagt. Nå nå skal vi gjøre opp i ringen, sier hun.

Kampen mot Laurén i Oslofjord Convention Center sendes på Viaplay Fighting.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Kampsport

Se neste 5 fra Kampsport