Hovedinnhold

Ull/Kisa - HamKam skal spilles 18. juli

** NFF legger ingen føringer på bruk av spillere

MØTER GAMLEKLUBBEN: Ull/Kisa-trener Arne Erlandsen og laget møter HamKam 18. juli. Foto: Helge Mikalsen, VG
MØTER GAMLEKLUBBEN: Ull/Kisa-trener Arne Erlandsen og laget møter HamKam 18. juli. Foto: Helge Mikalsen, VG
(VG Nett) NFF har omberammet den utsatte kampen mellom 1. divisjonslagene Ull/Kisa og HamKam.

Denne saken handler om:

Den skulle opprinnelig vært spilt søndag, men NFF valgte å utsette den på bakgrunn av opplysninger som ga mistanker om mulig resultatmanipulering.

- Det er viktig at vi nå får fokus på sporten igjen - parallelt med at politiet arbeider med sin etterforskning og at NFF nå intensiverer arbeidet mot resultatmanipulering. Det er viktig å understreke at ingen forsøk på resultatmanipulering er bevist i den utsatte kampen, og det er ikke minst viktig at den utsatte kampen nå kan avvikles på mest mulig normal måte. NFF legger ingen føringer i forhold til bruk av spillere for noen lag i noen divisjon mens politiet arbeider med saken, sier generalsekretær Kjetil Siem til forbundets nettsider.

Han påpeker at han synes det er leit at klubber blir dratt inn i en vanskelig og krevende sak, og sier han nå håper de får konsentert seg mest mulig om videre seriespill.

Les også: Mistenkt Ull/Kisa-spiller: - Jeg er uskyldig

I Fotballforbundet er man sikker på at man har handlet riktig.

- Vi var jo veldig tydelige på hvilken alvorlig sak vi var oppe i, og selvsagt kobler vi ikke inn politiet uten grunn. Det startet med den informasjonen vi fikk fra Follo, i tillegg fikk vi annen informasjon og da mente vi det var nødvendig å gå til politiet, sier NFFs informasjonssjef Svein Graff til VG Nett.

Politiet har i dag gjennomført avhørt en spiller og ledere i Follo. Leder i finans- og miljøkrimseksjonen Gro Smogeli opplyser at politiet har for lite til å gå videre med kampfiksingssaken som har sjokkert Fotball-Norge.

- Vi må ha skjellig grunn til mistanke for å gå videre med saken. Per i dag har vi ikke det, sier Smogeli

Fotballpresident Yngve Hallén sier han er imponert over hvordan Ull/Kisa har håndtert situasjonen.

- Klubben har tatt situasjonen på høyeste alvor, samtidig som de har vært sitt arbeidsgiveransvar bevisst og tatt hånd om alle spillerne sine. Det skal de ha all mulig honnør for, sier Hallén.

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport