Hovedinnhold

Juventus-trener Antonio Conte utestengt i ti måneder

Kan trene laget, men får ikke sitte på trenerbenken

UTESTENGT: Antonio Conte er utestengt i ti måneder. Foto: Carlo Hermann, AFP
UTESTENGT: Antonio Conte er utestengt i ti måneder. Foto: Carlo Hermann, AFP
(VG Nett) Juventus-trener Antonio Conte utestenges i ti måneder for å ha vært involvert i den italienske kampfiksingsskandalen.

Denne saken handler om:

Conte blir utestengt for ikke å ha rapportert om kamper som han har kjent til at har vært fikset.

Kampene gikk da Conte var trener for Siena i Serie B i 2010/11-sesongen - og har dermed ingen kobling til hans tid i Juventus. Det melder Aftonbladet og Sky Sports.

Utestengingen betyr at Juventus må klare seg uten Conte på kampdager, men han kan ellers trene laget som vanlig. Conte kan være tilbake på Juventus-benken 9. juni 2013 - med andre ord blir han utestengt hele 2012/13-sesongen.

Juventus-spillere frifunnet

Det er høyst usikkert om Conte fortsetter som Juventus-trener etter den nedslående dommen. Ifølge Aftonbladet kan han komme til å trekke seg, mens andre kilder hevder at han vil fortsette. Conte kan anke dommen innen 20. august.

FRIFUNNET: Juventus-spiller Leonardo Bonucci. Foto: Carlo Hermann, AFP
FRIFUNNET: Juventus-spiller Leonardo Bonucci. Foto: Carlo Hermann, AFP

Juventus-spillerne Leonardo Bonucci og Simone Pepe, som begge var anklaget for å ha vært involvert i skandalen (da de spilte i Bari og Udinese), ble frifunnet. Contes assistent, Angelo Alessio, er utestengt i åtte måneder.

Klubbene Lecce og Grosetto flyttes ned fra Serie B til Lega Pro - og må starte med henholdsvis seks og tre minuspoeng.

Det er disiplinærkomiteen i Italias fotballforbund (FIGC) som har besluttet å utestenge Conte.

Forrige uke mislyktes Conte og hans advokater med å gjøre en avtale om en straff på maks tre måneder. FIGC mener det ville ha vært en for liten straff. Dermed ble saken tatt videre der forbundets aktor la ned påstand om 15 måneders utestengelse.

43-åringen endte altså opp med en noe mildere straff, men ti måneders suspensjon betyr at han mister hele kommende sesong for Juventus om den blir stående.

Conte ledet Juventus til seriegull forrige sesong.

I alt er 13 klubber og 45 personer mistenkt i den siste kampfiksingsskandalen som ryster italiensk fotball.

(VG Nett/NTB)

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Sport

Se neste 5 fra Sport