Hovedinnhold

Thoresen: Ikke mentalt påskrudd

PARIS (VG) (Norge-Sveits 0-3) Patrick Thoresen (33) mener at alle Norges spillere ikke var «påskrudd» mentalt, og at det må rettes opp i løpet av én hviledag foran skjebnekampen mot Slovenia tirsdag.

– Det ligger mest på det mentale. Vi var ikke helt påtent; alle er ikke påskrudd til en hver tid. Vi må se oss selv i speilet og ta tak i det til neste kamp. Alle var ikke der vi bør være, sier Norges tomålsscorer mot Frankrike - etter nedturen mot Sveits.

Etter seieren 3-2 i åpningkampen mot vertsnasjonen Frankrike lørdag, ble Petter Thoresens ishockeylandslag tidvis ydmyket 20 timere senere.

Mot Slovenia

tirsdag kl 16.15

Lørdag 6. mai kl. 20.15: Norge – Frankrike 3-2


Søndag 7. mai kl. 20.15: Norge – Sveits 0-3

Tirsdag 9 mai kl. 16.15: Slovenia – Norge

Torsdag 11. mai kl. 16.15: Tsjekkia – Norge

Lørdag 13. mai kl. 13.15: Norge – Finland

Mandag 15. mai kl. 16.15: Canada – Norge

Tirsdag 16. mai kl. 12.15: Hviterussland - Norge

Det er bare å slå fast.

– Vi hadde problemer i duellspillet gjennom hele kampen. Jeg var veldig tydelig på, og faktisk litt sint over at vi ikke la pucken «ned» (dypt i Sveits' forsvarssone). Det er noe vi har snakket om i hele år, sier landslagssjef Petter Thoresen.

Leste du? Det gikk for fort for oss

Norge klarte knapt å skape målsjanser utenom i overtallsspill, pådro seg alt for mange såkalt unødvendige utvisninger og utespillerne ytte VM-debutant Henrik Haukeland (22) i mål svært liten hjelp.

Sveits-spillerne skjøt 38 skudd, Haukeland reddet 35. Sveits-keeper Leonardo Genoni måtte til sammenlikning stoppe 20 skudd fra Norges side (hvilket han altså gjorde).

Stor Holøs-sjanse

– I tredje periode pådro vi oss utvisninger etter utvisninger. Vi fikk ingen rytme i spillet. Da blir det vanskelig å skape noe, sier Patrick Thoresen.

Etter VM-premieren røpet Zürich-proffen at han hadde slitt fysisk nærmest fra start til mål. I kampen mot Sveits følte han seg «bedre i bena». Patrick Thoresen skapte Norges første målsjanse ut av så å si ingenting etter snaut tre minutter - fremspilt av Ken André Olimb - og spilte frem Jonas Holøs til en gedigen mulighet til å gjøre 1-0 i overtallsspill.

Seks minutter før Sveits scoret kampens første mål i 33. spilleminutt.

– Jeg burde ha satt den, men valgte feil løsning, vedgår Norges kaptein i pressesonen etter 0-3. 

(Saken fortsetter etter VGTV-intervjuet med Alexander Bonsaksen: Så ut som juniorlag)

VG-analyse (VG+): Disse kampene kan Norge vinne

Jonas Holøs karakteriserer Norges opptreden i den andre av tre «må vinne»-kamper på rad som tafatt.

Han er fornøyd med overtallsspillet, understreker at Henrik Haukeland «gjorde en kanonmatch» i mål - men han er langt fra tilfreds med at de ikke tilstrekkelig grad var i stand til å hjelpe hverandre over hele banen.

Bonsaksen: Løp i mellom

– Vi må mer ut i krigen og vinne flere dueller. Og vi må hjelpe lagkameraten i større grad, svarer Jonas Holøs på spørsmål om hva som gjelder med tanke på kampen mot Slovenia tirsdag ettermiddag.

Med seier er Norge fortsatt med i kampen om kvartfinaleplass, med tap er det brått snakk om å unngå nedrykk.

– Det er ikke noe nytt. Vi er favoritter og må vinne. Det dreier seg om kvartfinale eller om å unngå nedrykk, bekrefter Alexander Bonsaksen som fikk prisen som beste norske spiller.

– Vi tapte fordi vi ikke kom opp på det nivået vi vil være. Vi ble løpende i mellom. Vi ble passive og usikre, vi må bli mer aktive og aggressive, sier den ferske finske serie og sluttspillmesteren om oppskriften mot Slovenia i morgen.

Sykt bra - for dårlig

Mathis Olimb påpeker at alt kan skje i Norges gruppe B.

Frankrike slo Finland 5-1 i kampen forut for Norges fadese mot Sveits.

– Alle kampene er som en cupfinale. Det blir et rotterace for å komme til kvartfinalen, og et rotterace for å overleve, sier han.

– Var dere slitne ettersom det bare var 20 timers hvile etter kampen mot Frankrike?

– Det var ikke på det fysiske det lå. Da vi ikke satte våre sjanser, og de gjorde det, fikk de energi; de øste litt over oss. I overtallsspillet synes jeg vi var sykt bra spillemessig. Det var opp mot terningkast seks. Men så lenge vi ikke scorer mål, er det ikke bra nok, svarer Mathis Olimb.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey