Hovedinnhold

Hockey-Norges sterkeste spiller

<p>ATLET: Martin Laumann Ylven vant "Iron man" for de norske hockey spillerne i toppserien. Her fotografert i danske København i fjor.</p>

ATLET: Martin Laumann Ylven vant "Iron man" for de norske hockey spillerne i toppserien. Her fotografert i danske København i fjor.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
Vålerengas Martin Laumann Ylven (28) forsvarte tittelen fra i fjor i «Iron Man».

Denne saken handler om:

Det er en konkurranse hvor alle spillerne i toppserien blir testet på 40 meter sprint, spenst, 3000 meter, knebøy, benkpress, brutalbenk (mageøvelse), chins (løfte seg opp med armene) og kassehopp.

I år som i fjor stakk Martin Laumann Ylven av med tittelen. Dermed kan han fortsatt kalle seg seriens mest atletiske spiller. Han fikk 695 poeng totalt. 28-åringen var best på knebøy, chins og benkpress, ifølge hockey.no.

– Det gikk bra. Det var gøy å forsvare tittelen. Alle er jo med, så man gjør dette så godt man kan. Vi i klubben har fokus på å gjøre det så bra som mulig når det først er et slikt arrangement. Derfor er det litt prestisje i dette, sier Laumann Ylven til VG.

Les også: Neymar snakker ut: – Trengte noe større

Bak han fulgte Sigbjørn Osa (Manglerud/Star) med 630 poeng, Tallak Lynsget (Vålerenga) med 615 poeng, Jørgen Kvål (Stavanger) med 605 poeng og Martin Rønnild (Storhamar) med 585 poeng på de neste topplasseringene.

Petter Røste Fossen, nå i Stjernen, vant konkurransen i 2009, 2011, 2014 og 2015, mens Michael Haga vant i 2013.

Les også: «Norges kjekkeste» har fått kjæreste

Laumann Ylven og Vålerenga vant også lagkonkurransen. Denne vant Stavanger Oilers i fjor. Vestlendingene må i år finne seg i en annenplass. Kongsvinger havnet på sisteplass.

– Det er veldig gøy. Vi har kanskje ikke det beste laget på papiret, men vi har kjørt bra på i sommer. Både de unge og gamle, sier Laumann Ylven.

– Hva betyr disse fysiske testene når sesongen starter?

– Det er kvaliteten på hockeyen som er avgjørende, men det gir en god pekepinn på hvor du står og viser hvor godt forberedt du er i form av trening. Å orke er viktig om du skal henge med i denne ligaen, svarer Vålerenga-spilleren.

Les også: Norges landslagskaptein blir ikke frisk

Slik endte hele lagkonkurransen:

  1. Vålerenga - 6750 poeng
  2. Stavanger Oilers - 6380 poeng
  3. Sparta Sarpsborg - 6150 poeng
  4. Stjernen - 4955 poeng
  5. Frisk Asker - 4725 poeng
  6. Storhamar - 4505 poeng
  7. Lørenskog - 4190 poeng
  8. Manglerud/Star - 4125 poeng
  9. Lillehammer - 3730 poeng
  10. Kongsvinger - 2095 poeng

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey