Hovedinnhold

Spets klar for Vålerenga

Her skriver Lars Erik Spets (23) under for Vålerenga. Dermed er landslagsforwarden igjen klubbkamerat med sin eldre bror, Knut Henrik (25).
SKAL SPILLE I NORGE: Lars Erik Spets, som her jubler sammen med landslagskollega Mads Hansen, har signert for Vålerenga. Foto: Erlend Aas, Scanpix
SKAL SPILLE I NORGE: Lars Erik Spets, som her jubler sammen med landslagskollega Mads Hansen, har signert for Vålerenga. Foto: Erlend Aas, Scanpix

Etter å ha blitt frigitt av sin tyske klubbe Duisburg, har agenten til Lars Erik Spets i to-tre uker forsøkt å finne en ny, attraktiv klubb for spilleren i utlandet. Uten å lykkes.

Diskutérishockey her!

- Dermed falt valget på oss, sier en fornøyd VIF-leder, Jan Tore Kjær, til VG.

Arbeidsmarkedet for hockeyspillere i aktuelle europeiske nasjoner som for eksempel Finland, Sveits og Tyskland er utrolig tøft for tiden. Men Lars Erik Spets har ikke helt gitt opp håpet om å fortsette som utenlandsproff.

- Derfor har vi gitt han en kontrakt som foreløpig ikke er tidsbegrenset, der det er åpning for at han kan forlate Vålerenga om et godt tilbud skulle komme fra en klubb utenfor Norge, sier Kjær.

Skal reforhandle

Det er en avgjørelse som gir Vålerenga-sjefen blandede følelser, men Kjær har forståelse for at Spets gjerne vil utvikle seg videre utenlands.

- På den annen side vil vi gjerne beholde han lenge i VIF. Vi er blitt enige om å reforhandle kontrakten senere i sesongen om det skulle ligge an til at Lars Erik blir værende i Norge, sier Jan Tore Kjær.

Lars Erik Spets, som også har spilt i den svenske Elitserien (for Brynäs), regnes som en de beste spillerne på Norges landslag. Så sent som i siste VM ble han kåret til Norges beste i kampen mot Canada.

- Vi har tapt et par kamper nå i starten av sesongen, mye fordi vi ikke har vært bra nok i spill fire mot fem. Akkurat i den delen av spillet er Lars Erik fantastisk bra. Dessuten er han en effektiv spiller som tidligere har plukket poeng i nesten hver eneste seriekamp han spilte i Norge for Trondheim og Lillehammer.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey