Hovedinnhold

Satan hjalp Slovakia til himmelen

Slovakia møter Russland i VM-finalen i ishockey

SCORET: Her scorer Miroslav Satan sitt andre mål for kvelden mot Tsjekkia. Nå venter Russland i VM-finalen. Foto: AP
SCORET: Her scorer Miroslav Satan sitt andre mål for kvelden mot Tsjekkia. Nå venter Russland i VM-finalen. Foto: AP
Slovakia overrasket igjen med 3-1-seier i VM-semifinalen mot Tsjekkia. 37-årige Miroslav Satan løftet slovakene til ishockeyhimmelen.

Den tidligere NHL-proffen har ikke glemt gamle kunster og ga Slovakia ledelsen to ganger i semifinalen mot erkerivalen. Etter 2-1-målet stengte keeper Jan Laco buret for godt.

Dermed er Slovakia klar for sin tredje VM-finale og jager søndag tittel nummer to. Slovakia ble sensasjonelt verdensmester for ti år siden. Den gang ble Russland slått i finalen, og samme motstander venter søndag.

Les også:  Malkin senket Finland

Satan slo inn kampens første mål etter 15.52 minutter. Litt tidligere var det en omstridt situasjon i ishallen i Helsingfors, da et angrep på Tsjekkias NHL-stjerne Martin Erat ikke førte til utvisning.

Erat måtte i garderoben med skade og kom aldri tilbake. Rett etter utnyttet Satan svakt spill av keeper Jakub Kovar til å gjøre 1-0.

Michal Frolik utlignet halvveis i midtperioden, men tross et par overtallsmuligheter i greide ikke tsjekkerne å ta ledelsen. I stedet sjokkerte Satan da han slo inn 2-1 i undertall 56 sekunder ut i siste periode.

Snaut tre og et halvt minutt senere økte Libor Hudacek til 3-1, og tsjekkerne reiste seg aldri etter det sjokket.

Satan og Zdeno Chara er eneste spillere i årets slovakiske lag som var med på det historiske gullmannskapet i 2002. Satan har vært med så lenge at han var en profil allerede i Lillehammer-OL i 1994.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey