Hovedinnhold

Russland vant VM-finalen i ishockey

Malkin delte æren med hele laget

KLYNGEHOCKEY: Gleden var stor blant de russiske spillerne da verdensmesterskapet var klart. Foto: Ap
KLYNGEHOCKEY: Gleden var stor blant de russiske spillerne da verdensmesterskapet var klart. Foto: Ap
Jevgenij Malkin og Russland vant enkelt 6-2 i søndagens VM-finale mot Slovakia. Superstjernen takket lagkompisene og treneren for suksessen i mesterskapet.

- Jeg er veldig sliten. Vi spilte en glimrende kamp igjen, sa en tydelig fornøyd Malkin i et intervju vist på TV-kanalen MAX.

Pittsburgh Penguins-profilen scoret elleve ganger og leverte åtte assist i løpet av VM. Det gjorde ham til VMs poengkonge, ett poeng foran vår egen Patrick Thoresen som spilte to kamper færre.

Malkin var i år også best på poengstatistikken i grunnspillet i verdens beste ishockeyliga NHL. Dette kronet han med å bli kåret til den mest verdifulle spilleren i VM for et russisk lag som viste seg helt uslåelig.

- Dette er ikke bare min fortjeneste. Vi er 20 spillere på laget og har også en trener som skal ha sin del av æren for at vi vant, understreket NHL-superstjernen.

Sterk slovakisk åpning

Slovakene startet finalen forrykende med å ta ledelsen allerede etter et drøyt minutt. Den høyreiste backen Zdeno Chára, kjent som en av spillerne i verden som skyter hardest, banket inn 1-0 med et slagskudd.

Slovakia har overrasket stort i VM. Etter en haltende innledning skjerpet slovakene seg grundig og vant de fem siste oppgjørene i gruppespillet. Deretter ble forhåndsfavoritt Canada slått ut i kvartfinalen, mens erkerival Tsjekkia måtte strekke våpen i semifinalen.
Russland reiste seg likevel etter Slovakias sjokkåpning.

Storfavoritten viste at laget ikke hadde noen intensjon om å tape sin første kamp i mesterskapet da det sto om gull. Russerne, som lenge slet med å avgjøre kvartfinalen mot Norge har vunnet ti av ti kamper i VM, og sto igjen som en velfortjent verdensmester til slutt.

- Det beste laget vant

Slovakia skuffet stort da de selv var vertsnasjon for fjorårets VM. Slovakene havnet da helt nede på 10.-plass. I årets mesterskap har nasjonen gjort et byks tilbake til verdenstoppen.

- Hvis du hadde tilbudt meg en sølvmedalje før VM ville jeg helt klart tatt den. Alt i alt er vi glade for at vi kom oss til finalen. Det beste laget vant turneringen. Vi er fornøyde med annenplass, sa Slovakia-veteran Miroslav Satan etter finalen.

Sergej Semin utlignet Slovakias ledelse midtveis i første periode, men det var i midtperioden russerne virkelig tok et jerngrep om kampen. Alexander Perezjogin, Alexei Teresjenko og Semins annet mål ga 4-1-ledelse etter to perioder.

Pavel Datsjuk og toppscorer Malkins mål de siste tjue minuttene levnet ingen tvil om hvem som var det beste laget, til tross for at Chára klarte å få inn en redusering for Slovakia i overtallsspill.

Russland vant dermed sitt fjerde VM-gull i løpet av de siste 20 årene.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey