Hovedinnhold

Norsk storbank sponser Sveriges stolthet

STOCKHOLM (VG) Peter Forsberg og de andre «Tre Kronor»-stjernene får norsk hovedsponsor. DnB NOR har kjøpt rettighetene til det svenske ishockeylandslaget i en stor fireårsavtale.
KRONET MED HELL: Ishockey-Sveriges største stjerne Peter Forsberg stiller med norsk sponsor på landslagstrøya de neste fire årene. Foto: AFP
KRONET MED HELL: Ishockey-Sveriges største stjerne Peter Forsberg stiller med norsk sponsor på landslagstrøya de neste fire årene. Foto: AFP
- Det handler om ganske mye penger, bekrefter det svenske ishockeyforbundets markedssjef, Patrik Wigelius, overfor VG.

VG kjenner til at banken spytter inn anslagsvis 20-25 millioner kroner de neste fire årene. I avtalen ligger det også en klausul om ytterligere fire år. DnB NOR vil være svært synlig på drakten, både foran og bak. I tillegg vil den norske storbanken komme frem i de fleste sammenhenger med «Tre Kronor»

Administrerende direktør for DnB NOR i Sverige, Anders Jonsson, forteller at avtalen kommer i stand som en følge av at konsernet ønsker å etablere seg kraftig på det svenske markedet.

- Sterkt varemerke

- «Tre Kronor» er vel det svenskeste av det svenske for mange. Et veldig sterkt varemerke. Og derfor tror vi det er en bra måte å bli kjent på i Sverige, når vi nå kan gå ut og si at vi ønsker å gjøre Sverige til et nytt hjemmemarked for oss.

Det er DnB NORs sponsorsjef Jacob Lund som har forhandlet frem avtalen med det svenske ishockeyforbundet. Han ønsker ikke å opplyse om hvor mange millioner avtalen har kostet.

Det svenske ishockeyforbundet har ingen problemer med at rike norske naboer nå overtar eksponeringsretten til deres stolthet:

Gullfavoritt

- Nei, ikke i det hele tatt. Tvert imot er det både spennende og inspirerende for oss at vi kan lokke utenlandske selskaper til oss. Men det er klart... det kan kanskje bli noen morsomme overskrifter av dette, sier markedssjef Wigelius.

«Tre Kronor» tok OL-gull på Lillehammer og tilhører favorittene også i OL i Torino neste måned.

- Noen har sagt at ishockey er den eneste idretten der nordmenn holder med svenskene. Det er vel et godt utgangspunkt, sier Anders Jonsson i DnB NOR Sverige.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey