Hovedinnhold

Slovakisk OL-keeper til Norge

TØNSBERG-KLAR: Karol Krizan, her i aksjon under VM i 2007, er klar for den norske ligaen og Tønsberg. Foto: Dmitry Lovetsky, Ap
TØNSBERG-KLAR: Karol Krizan, her i aksjon under VM i 2007, er klar for den norske ligaen og Tønsberg. Foto: Dmitry Lovetsky, Ap
(VG Nett) Den meritterte målvakten Karol Krizan (32) er klar for Tønsberg Vikings.

Denne saken handler om:

32-åringen har i dag skrevet under på en ettårskontrakt med laget.

- Vi ser på det som spennende, først og fremst med tanke på hans meritter og at han kommer til å skape ro med en del unge backer foran seg. Litt av problemet i fjor var ikke det offensive, men å holde ledelsen helt ut. Han kan lett vinne en del poeng for oss denne sesongen, sier Patrick Gandolfi Hellman i Tønsberg til VG.

Les også:  Svensk gullhelt: - Jeg skal legge noe fra VM ved graven

Krizan skal ha lyst til å returnere til Sverige, og ser på spill i Norge som et springbrett tilbake til ligaen der han har spilt for blant annet Modo.

I 2007 vant han SM-gull med samme klubb, og han hadde også best redningsprosent i den svenske eliteserien i 2006. Han har spilt flere VM og OL i 2006 for Slovakia.

Han har også scoret og holdt nullen i samme kamp mot Timrå i det svenske sluttspillet.

- Vi tror uten tvil at vi har fått en av de største profilene i ligaen på plass, og ikke minst en av de beste keeperne, sier Gandolfi Hellmann.

Les også:  Norge møter verdensmester Sverige også i neste VM

Krizan, som har spilt for Ambri-Piotta, MHC Martin, HC Detva, Växjö Lakers, Ritten/Renon og Nove Zamky siden Modo-tiden, skal også trene yngre lag i klubben.

- For laget og klubben gir det en signaleffekt til både nåværende spillere og eventuelle nye at Tønsberg vil opp og frem, og ikke være en dumpekandidat. Målet i år er å ta en sluttspillplass, og med denne signeringen er vi meget godt forskanset på keeperplassen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey