Hovedinnhold

Norsk hockey-profil frykter for karrieren

** Stavanger Oilers vurderer å hente hjemvendt Thoresen

STYGG SKADE: Håndleddsskaden Tore Vikingstad pådro seg mot Lillehammer i fjor kan i verste fall føre til at han er ferdig som ishockeyspiller. Foto: Geir Olsen, VG
STYGG SKADE: Håndleddsskaden Tore Vikingstad pådro seg mot Lillehammer i fjor kan i verste fall føre til at han er ferdig som ishockeyspiller. Foto: Geir Olsen, VG
(VG Nett) Tidligere landslagsstjerne Tore Vikingstad kan i verste fall være ferdig som ishockeyspiller etter håndleddsskaden han pådro seg forrige sesong.

Denne saken handler om:

Ifølge Stavanger Aftenblad var 37-åringens håndledd i april så stivt at han ikke klarte å vri hånden nok til å se hva klokken var. Dermed måtte han gjennom en ny operasjon.

En svensk spesialt oppdaget at leddbåndene i hånden var slitt helt av. Heller ikke etter operasjon nummer to er det sikkert om senteren kommer tilbake.

- Nå må det gro seg skikkelig til før jeg kan trene det opp, men i verste fall blir jeg ikke bra nok til å kunne spille ishockey igjen. Selv ikke legene vet om jeg kan komme tilbake på isen, sier Vikingstad til avisen.

Nesten ett år ute

Det er snart ti måneder siden han ødela håndleddet i en bortekamp mot Lillehammer. Den tidligere Tyskland-proffen mistet derfor store deler av gullsesongen i fjor.

- Det er veldig synd for ham, og det er veldig synd for laget. Vi må bare krysse fingrene og håpe at han blir frisk. Det er en komplisert skade, og det er heller ingen leger som kan si hvordan det kommer til å bli, sier daglig leder i Oilers, Pål Higson, til VG Nett.

Han mener «de er to forskjellige lag» med og uten Vikingstad.

TILBAKE: Steffen Thoresen har returnert til Norge. Foto: Trond Solberg, VG
TILBAKE: Steffen Thoresen har returnert til Norge. Foto: Trond Solberg, VG

- Ingen lag i noen idrett har råd til å ha en slik kvalitetsspiller ute. Han er en attraksjon når han spiller, men vi må bare prøve å være gode nok uten ham. Det gikk bra i fjor, så vi satser på at vi klarer det i år også, sier Higson.

Thoresen tilbake i Norge

Etter et opphold i hviterussiske Neman Grodno, kom tidligere Vålerenga-spiller og sønn av Oilers-trener Petter Steffen Thoresen hjem til Norge, sammen med lagkamerat Fredrik Csisar.

Oslo-klubben har allerede varslet at de er interessert i atter å tilknytte seg Hamar-guttens tjenester kommende sesong, men ifølge 27-åringen er det ikke opplagt at han velger spill på Jordal.

- Jeg skal trene med Vålerenga fremover. Det er spennende det som skjer der, og de står med åpne armer, men det er ingen selvfølge at jeg ender der, sier Thoresen til TV 2.

For også i Stavanger har man fattet interesse for den aggressive løperen - som aller helst ønsker et godt tilbyd fra utlandet.

- Vi har diskutert det litt hos oss, men ikke tatt noen beslutning på at vi ønsker ham ennå. Vi har ikke konkret spurt om han vil til oss, vi må sette oss ned og ta en vurdering på det over helgen. Det er ikke en diskusjon om hans kvaliteter, men en helhetsvurdering med tanke på at vi per definisjon har full stall nå, sier Higson til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey