Hovedinnhold

Edvartsen blir Lørenskog-direktør

** Lørenskog-topp: Vi har innsett at vi har en vei å gå
** Starter sesongen med 20 minuspoeng

LØRENSKOG: Fotballdommer Svein-Erik Edvartsen blir sjef i en ny hockeyklubb. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
LØRENSKOG: Fotballdommer Svein-Erik Edvartsen blir sjef i en ny hockeyklubb. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
(VG Nett) Svein-Erik Edvartsen (34) er ansatt som administrerende direktør i Lørenskog for å rydde opp i rotet i klubben.

Denne saken handler om:

Lørenskog starter sesongen med 20 minuspoeng fordi de leverte lisenssøknaden for sent. Klubben anket straffen, men den ble blankt avvist av apellutvalget i hockeyforbundet.

Nå skal Svein-Erik Edvartsen sørge for at det ikke skjer igjen.
- Jeg kommer til en klubb som har utviklingspotensial på salg- og markedssiden, og det er en administrasjon som må bygges opp på nytt. Det har vært for mange daglige ledere på kort tid, og rutinene har vært altfor dårlige. Det bekrefter historien med poengtrekk, sier Edvartsen til VG.

Fotballdommer

34-åringen er en av landets mest profilerte fotballdommere. Tidligere i år sluttet han i jobben som daglig leder i Storhamar for å ha fullt fokus på å være pipeblåser.

- Det å ha 100 prosent fokus på dommervirket har ikke endret seg. Lørenskog har lagt alle forhold til rette for at det skal være mulig. Jobben i Storhamar og denne kan ikke sammenlignes. I Dragons var det likviditetsutfordringer hver eneste måned som tappet meg for krefter. Det er det ikke Lørenskog.

- Jeg har også snakket med fotballforbundet før jeg takket ja. De er kjent med dette, og de mener det er helt uproblematisk med tank på min dommerkarriere, fortsetter han.

Var førstevalget

Styreleder Stig Atle Johnsen lanserte tidlig at han ønsket Edvartsen til stillingen. Samtidig er han klar på at det blir en krevende oppgave å være sjef i Lørenskog.

- Han skal ha økonomisk kontroll og rydde opp i organisasjonen. Han skal skape sunn drift og omorganisere klubben slik at vi får en slagkraftig organisasjon og en administrasjon med korrekte og nødvendige stillinger med tilhørende funksjonsbeskrivelser. I tillegg skal salgsinntektene økes, sier Johnsen.

- Vi har innsett at vi har en vei å gå når det er snakk om administrasjon. Nå kan styret berolige alle som er glade i Lørenskog om at tiden for rot er over. Vi har ansatt den beste i Norge på idrettsadministrasjon, oversikt, struktur og orden. Edvartsen skal gjøre oss til en toppklubb på utsiden av banen også, sier styremedlem og sportssjef Atle Olsen

VG Nett oppdaterer saken!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey