Hovedinnhold

Zuccarello om egen tabbe: - Får ta det på min kappe

** Nordmannen til VG: - Vi burde hatt en seier i dag
** Rangers fra vondt til verre - tapte for andre kamp på rad
** Penguins i førersetet med fire kamper igjen

OSLO/NEW YORK (VG) (New York Rangers - Pittsburgh Penguins 0-2) Hjemmelaget hamret pucker mot målet til Penguins-keeper Marc-André Fleury i to minutter i strekk. Så tabbet Mats Zuccarello (26) seg ut.

Denne saken handler om:

Rangers hadde tilsynelatende kontroll i overtallsspillet og jaget utligning da Penguins' Jussi Jokinen stormet ut av utvisningsboksen. På nøyaktig samme tid valgte Mats Zuccarello å spille pucken tilbake i angrepssonen.

Gikk stønn gjennom Garden

Hadde nordmannen spilt i hvit drakt i natt hadde det vært en lekker målgivende pasning. Det ble i stedet veldig upresist og Jokinen utnyttet 26-åringens store tabbe. Finnen satte fart alene mot Henrik Lundqvist i Rangers-buret og satte inn 2-0.

- Det er sånt som skjer. Jeg vet ikke hva som skjer på blålinjen der, men han er der, og det blir et enkelt spill for ham. Jeg vet ikke. Får ta det på min kappe i hvert fall, sier Mats Zuccarello til VG.

- Han kom rett fra utvisningsboksen. Du så ham ikke?

- Nei. Men det er sånt som skjer. Vi scorer jo ingen mål uansett, så det ble ikke avgjørende. Det er ikke noe ålreit å sette laget i sånne situasjoner. Men gjort er gjort. Jeg får bare glemme det, og ha fokus på neste kamp. Vi spiller en bra kamp, men scorer ikke mål.

ETT AV MANGE FORSØK: For Mats Zuccarello mot Pittsburgh Penguins i natt. Men det ble ikke scoring. Foto: Thomas Nilsson, VG
ETT AV MANGE FORSØK: For Mats Zuccarello mot Pittsburgh Penguins i natt. Men det ble ikke scoring. Foto: Thomas Nilsson, VG

Det gikk et stønn gjennom Madison Square Garden, men det virket likevel ikke som om det kravstore publikumet vendte seg mot nordmannen av den grunn. For 26-åringen var ellers en av lagets beste spillere og hadde to enorme sjanser i løpet av kampen.

Den ene gangen var Fleury raskt ute med snapphansken og litt senere stod tverrliggeren i veien. For å gni det litt ekstra inn skled pucken langs mållinja og videre ut.

Crosby scoret først

MÅLSCORER: Jussi Jokinen (venstre) feirer med lagkamerat Brandon Sutter etter at 2-0 er et faktum Foto: Afp
MÅLSCORER: Jussi Jokinen (venstre) feirer med lagkamerat Brandon Sutter etter at 2-0 er et faktum Foto: Afp

Midtperioden var egentlig preget av total Rangers-dominans og de blåkledde vant skuddstatistikken med 16-7 disse tjue minuttene. Det var derfor også like sjokkerende for de som fulgte kampen at den canadiske superstjernen Sidney Crosby et snaut kvarter før hadde gitt Penguins ledelsen.

Robert Bortuzzo sendte i vei en pasning som passerte samtlige Rangers-spillere. Crosby - som hadde vært anonym tidligere i matchen - kunne ikke vært mer takknemlig, fosset mot mål og skjøt mellom beina på Lundqvist. De to målene var det som trengtes for å sende Penguins tilbake i førersetet i sluttspillet.

- Vi ligger under 2-1 (i kamper). Det er ikke så bra, det. Men vi møter et av de beste lagene i NHL, og vi har vært på høyde med dem i to av tre kamper. Vi burde hatt en seier i dag etter min mening, men sånn går det når man ikke scorer på sjansene sine, og keeperen deres gjør en bra jobb. Da vinner man ikke kamper, sier Zuccarello.

Bedre enn «sement»

Returen til Madison Square Garden, der Rangers sist slo ut erkerival Philadelphia Flyers i den siste av syv kamper i sluttspillets 1. runde, ble dermed en ny resultatmessig nedtur.

New York Daily News' hockeykommentator, Pat Leonard, mente det så ut som om spillerne «gikk på skøyter i sement» under 3-0-tapet i går.

I lys av dét var prestasjonen i nattens kamp langt bedre.

Penguins i førersetet

Skuddstatistikken ble vunnet med overlegne 35-15.

- Det hjelper lite når man ikke scorer, sier nordmannen, som ble viet stor interesse av armeikanske medier etter nattens kamp.

- Det er bra, det. Man kan ikke klage. Det er her man vil være, så da må man ta oppturer og nedturer som de kommer, med et smil. Men jeg liker ikke å tape, man blir i dårlig humør av sånne ting.

- Er du bitter?

- Nei, nei. Jeg er ikke bitter. Jeg lever i en drøm, jeg.

Rangers vant den første kampen på bortebane i denne best av syv-serien. Med tap to dager på rad står det nå 2-1 til Pittsburgh Penguins i kamper. Neste match kommer allerede onsdag. Da også i New Yorks storstue.

De resterende kampene, med mindre det avgjøres før syvende kamp:

Onsdag 7. mai, Rangers - Penguins

Fredag 9. mai, Penguins - Rangers

Søndag 11. mai: Rangers - Penguins

Tirsdag 13. mai: Penguins - Rangers

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey