Hovedinnhold

Zuccarello-agent: - Han er klar for Rangers

* Bare visum gjenstår før den norske hockeystjernen gjør NHL-comeback
* Drar til Ottawa i kveld for å treffe laget

GJØR COMEBACK: Mats Zuccarello Aasen er klar for en retur til NHL og Madison Square Garden der han har moret seg som New York Rangers-spiller før. Foto: Mattis Sandblad, VG
GJØR COMEBACK: Mats Zuccarello Aasen er klar for en retur til NHL og Madison Square Garden der han har moret seg som New York Rangers-spiller før. Foto: Mattis Sandblad, VG
(VG Nett) Metallurg Magnitogorsk har gitt grønt lyst til at Mats Zuccarello Aasen (25) gjør comeback for New York Rangers i NHL.

Denne saken handler om:

- Nå er alt klart, og det eneste som hindrer ham fra å være spilleklar er å få visum. Det kan ta en ukes tid, men han er klar for Rangers, sier agent Erik Ryman til VG tirsdag morgen.

- Det er en enveiskontrakt og han blir der ut sesongen. Dersom Rangers ikke kommer til sluttspillet får han spille VM for Norge, sier Ryman.

- Hvor store er sjansene for en forlengelse av kontrakten?

- Det kommer helt an på hvordan han gjør det. Jeg vet ikke hvilken rolle han får, men jeg håper det blir en offensiv rolle og at han får spille mye i powerplay. Mats er klar for å vise seg frem.

TILBAKE PÅ NHL-ISEN: Mats Zuccarello Aasen kan spille for New York Rangers allerede neste uke. I bakgrunnen står Rangers-trener John Tortorella - en mann Zuccarello Aasen må overbevise for å lykkes i klubben. Foto: Bjørn S. Delebekk
TILBAKE PÅ NHL-ISEN: Mats Zuccarello Aasen kan spille for New York Rangers allerede neste uke. I bakgrunnen står Rangers-trener John Tortorella - en mann Zuccarello Aasen må overbevise for å lykkes i klubben. Foto: Bjørn S. Delebekk

Hovedpersonen bekrefter overfor Aftenposten at han reiser til Ottawa i kveld for å slutte seg til laget som spiller bortekamp i Canada natt til fredag etter at de har gjort unna nattens kamp mot Philadelphia Flyers.

- Nå reiser jeg til Ottawa for å møte resten av laget, så får vi se når jeg blir spilleklar. Det kan vel ta litt tid med visum, og så må jeg vel ha et par treningsøkter med laget før jeg er kampklar, det er lenge siden jeg har spilt kamp. Men disse tingene er ikke opp til meg, sier han.

Etter at Rangers natt til i går sendte over et kontraktsforslag til Ryman, så var det i praksis bare formaliteter som gjensto før Zuccarello Aasen ville bli klar.

Les også: Shampo: - Usikker på om Rangers er riktig for Zucca

25-åringen har hatt et brennende ønske om å prøve seg i NHL igjen, og med en klausul i kontrakten med Metallurg Magnitogorsk, så var det bare et spørsmål om tid før overgangen ville gå i orden.

- Det er en sjanse jeg må ta, sa Zuccarello til VG i etter at han hadde trent med det norske landslaget på Toppidretssenteret i går.

- Jeg må gjøre mitt beste. Jeg er ikke Gretzky som kommer og revolusjonerer New York Rangers. Jeg må bare bidra med mitt, og så får vi se hvordan det går, la han til.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Et viktig moment for den kreative teknikerens kommende Rangers-karriere, er hvordan lagets omstridte trener John Tortorella tar imot sin gamle elev.

- Dere (media) kjenner ham, men jeg har ingen informasjon om hva som foregår. Jeg vet ikke noe, han er ikke i vårt lag akkurat nå. Jeg vet ikke hva som skjer med det. Det er ikke noe poeng for meg å snakke om Zucca om han ikke er her. Så la oss ikke forhaste oss. Jeg har rett og slett ingen informasjon om det, sa Tortorella mandag ifølge The Record.

I første omgang skal Zuccarello spille for Rangers ut sesongen. Laget har hatt en middels sesong, og ligger for øyeblikket såvidt an til å klare en sluttspillplass.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey