Hovedinnhold

Zucca og Rangers slo tilbake i sluttspillet: – Fortjent

(New York Rangers - Montreal Canadiens 2-1) Mats Zuccarello & co. slo tilbake og vant på hjemmeisen. Dermed står det likt etter fire kamper.

Stillingen er nå 2–2 i oppgjøret som spilles som best av syv kamper mellom de to lagene. 

Etter å ha tapt to kamper på rad, var New York-laget tilbake i form da de møtte laget til norske Andreas Martinsen på isen i Madison Square Garden natt til onsdag norsk tid.

– Jeg følte det var fortjent. Vi var det bedre laget. Vi burde ha scoret et par til, men sånn er det. Det holder med 2-1, sier Mats Zuccarello til NTB.

Første kamp: Rangers-seier i første norske duell i NHL-sluttspill

Jesper Fast ga hjemmelaget ledelsen 1–0 midtveis i første periode, men bortelaget svarte ved Torrey Mitchell. Fem minutter ut i andre periode tok Rangers tilbake ledelsen ved Rick Nash. Flere scoringer ble det ikke.

Hockeyekspert om Martinsens reise til NHL-sluttspillet: – Et eventyr

Sliteseier

Med tap ville Rangers kun vært en kamp unna å bli slått ut av NHL-sluttspillet og fra start var det tydelig at spillerne forsto alvoret. New York-laget vant skuddstatistikken 32–24 og hadde hele 43 taklinger mot Montreals 25.

Sisteskansen Henrik Lundqvist skal ha mye av æren for seieren. Svensken vartet opp med flere feberredninger og stoppet i alt 23 skudd. De få gangene han slet fikk han hjelp av lagkameratene som da Zuccarello blokkerte et skudd med 13 minutter igjen av kampen, og avverget utligning.

– Hver eneste kamp hvor Rangers vinner er en sliteseier. Det er det vanlige. Alle blokkerer skudd og alle ofrer seg. Det er moro å se. Det er sånn det er i playoff, sier Zuccarello.

Fikk du med deg? Zucca vant prestisjepris – for tredje gang

Nye rekker

Rangers-trener Alain Vigneault tok grep etter søndagens tap og endret på rekkene. Zuccarello ble satt i rekke med Kevin Hayes og JT Miller. Selv om det ikke ble scoring var 29-åringen fornøyd med egen prestasjon.

– Jeg synes rekka vår gjorde det veldig bra. Vi skapte mange sjanser. De fleste rekkene spilte veldig bra. Det var en mye bedre kamp i dag. Det var moro, sier Zuccarello, som fikk 17 minutter på isen.

Andreas Martinsen var ikke med i troppen til Canadiens. Det er andre kamp på rad hvor nordmannen har blitt vraket. Neste sluttspillkamp er natt til fredag norsk tid i Montreal.

– Den kampen her er glemt nå. Nå er det 2–2 i kamper og best-av-tre så vi får ta med oss det gode og så er det en ny kamp igjen ganske raskt, sier Zuccarello.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey