Hovedinnhold

«Zucca»-bildet som får landslagssjefen til å steile

REKLAMEFIGUR: Mats Zuccarello skal promotere et utenlandsk spillselskap under ishockey-VM. Det gir trøbbel for ishockeylandslaget. Foto: Unibet
REKLAMEFIGUR: Mats Zuccarello skal promotere et utenlandsk spillselskap under ishockey-VM. Det gir trøbbel for ishockeylandslaget. Foto: Unibet
(VG Nett) Dette reklamebildet av Mats Zuccarello (25) får landslagssjefen til å reagere. Hvis NHL-proffen spiller for Norge i ishockey-VM, blir det sponsor-konflikt.

Denne saken handler om:

New York Rangers-spilleren har undertegnet en privat avtale med det utenlandske spillselskapet Unibet. Samtidig har Norges Ishockeyforbund en samarbeidsavtale med konkurrerende Norsk Tipping.

Landslagssjef Roy Johansen (52) er kritisk til sponsoravtalen Zuccarello har inngått. Mens hockeyprofilens manager Kevin Skabo poengterer overfor VG at reklamepengene vil komme grasrota i norsk ishockey til gode.

- Så lenge norsk idrett er finansiert gjennom tippemidlene, har jeg forståelse for at norske spillere ikke bør fronte utenlandske spillselskaper. Det har med lojalitet til Norsk Tipping å gjøre, sier ishockeylandslagets trener til VG.

Les også: Zuccarello: - Må ikke tro vi vinner VM

Han understreker at hans ansvarsområde «er sporten» og at det er ishockeyforbundets styre, administrasjon og markedsavdeling som «må legge føringene for dette».

Han vil med andre ord ta Mats Zuccarello ut til VM som starter neste uke, hvis New York Rangers ikke går til NHL-sluttspill eller blir utslått raskt.

LANDSLAGSSJEF: Roy Johansen under kampen mot Finland. Foran: Fredrik Lystad Jacobsen og Mats Rosseli Olsen. Foto: Geir Olsen, NTB Scanpix
LANDSLAGSSJEF: Roy Johansen under kampen mot Finland. Foran: Fredrik Lystad Jacobsen og Mats Rosseli Olsen. Foto: Geir Olsen, NTB Scanpix

Les også: Zuccarello tomålsscorer i storseier

Men Unibet kommer ikke til å endre sin reklamestrategi selv om Zuccarello bytter fra Rangers- til landslagsdrakt. Pressekontakt Kjell Hanssen bekrefter at de vil «kjøre løpet».

- Vi er forberedt på bråk. Men vi skal håndtere situasjonen, sier Kjell Hanssen.

Ikke godt mottatt

Zuccarello vil i morgen bli presentert som Unibets nye forgrunnsfigur i en TV-reklame, som blant annet vil bli vist på Max som skal sende alle Norges VM-kamper. Det blir ikke tatt godt imot i Norges ishockeyforbund eller Idrettsforbundet.

- Vi hadde helst sett at han ikke hadde inngått en slik avtale. Vi ønsker å appellere til solidaritet med det systemet som har sørget for at han er kommet dit han er, sier generalsekretær Jon Haukeland i ishockeyforbundet.

Foruten spillemidler fra Norsk Tipping via Norges idrettsforbund til bygging av ishaller, har ishockeyforbundet en egen seks års avtale med Norsk Tipping som «hovedsamarbeidspartner».

- Vi vil være lojale overfor dem og ikke promotere andre spillselskaper, sier Haukeland.

Han har imidlertid ingen mulighet til å stoppe Mats Zuccarellos avtale med Unibet. Ikke så lenge han spiller i en klubb i utlandet.

VGTV: Se Zuccas to scoringer mot Panthers

Som Ronny Johnsen

Kevin Skabo opplyser at en betydelig sum fra Unibet-avtalen - uten at han vil opplyse hvor mye - går rett inn på «Zuccafondet». Penger som skal komme breddehockey her hjemme til gode.

- Tall kommenterer vi ikke. Men dette har solid verdi for begge parter, sier Kevin Skabo.

Ronny Johnsen reklamerte i fjor for spillselskapet i en TV-reklamefilm på samme måte som Zuccarello nå. Fotballpresident Yngve Hallén uttalte til VG at han og norsk fotball satte svært liten pris på det. Han sa også at hvis en annen person hadde gjort det, kunne personen ikke ha spilt på landslaget.

Idrettspresident Børre Rognlien sa at Johnsen underminerte den norske spillpolitikken. Men at han «neppe» handlet på tvers av lovverket.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey