Hovedinnhold

To norske keepertalenter på NHL-camp

** Roy Johansen: - Som inspirasjon er dette fantastisk

INSPIRERTE: Lars Volden (t.v.) og Steffen Søberg får sjansen til å vise seg frem mellom stengene til henholdsvis Boston Bruins og Washington Capitals. Foto: Marius Knutsen, VG
INSPIRERTE: Lars Volden (t.v.) og Steffen Søberg får sjansen til å vise seg frem mellom stengene til henholdsvis Boston Bruins og Washington Capitals. Foto: Marius Knutsen, VG
(VG Nett) Denne måneden får tre norske hockeytalenter sjansen til å vise seg frem hos NHL-klubber. To av dem er målvakter.

Denne saken handler om:

Nå er landslagets andremålvakt, Lars Volden (19), som spiller i finske Espoo Blues, på treningscamp hos Boston Bruins, klubben som draftet ham i sjette runde.

Fredag skal også Vålerenga-keeper Steffen Søberg (18) og Tyskland-klare Andreas Martinsen (22) reise til samling hos Washington Capitals.

Martinsen forlater Lillehammer til fordel for Düsseldorf kommende sesong, mens Søberg - etter å ha spilt meget godt i U18- og U20-VM - ble draftet i runde fire av klubben.

De store stjernene er riktignok ikke med på øktene, men muligheten til å vise seg frem for klubben er likevel stor.

Gjentatte ganger har landslagstrener Roy Johansen vært ute og prediket viktigheten av at det satses mer på norske målvakter, og for ikke mer enn ett år siden uttalte han at det må settes inn drastiske tiltak for at Norge skal henge med internasjonalt.

- Det er litt vanlig at de får lov til å komme og trene, det trenger ikke bety så mye mer. Men som inspirasjon er dette fantastisk. Det er et signal om at de blir fulgt med på og at de har gjort det bra, sier Roy Johansen til VG Nett.

- Hva med keepersituasjonen nå?

LANDSLAGSTRENER: Roy Johansen. Foto: Claudio Bresciani, Scanpix/Ap
LANDSLAGSTRENER: Roy Johansen. Foto: Claudio Bresciani, Scanpix/Ap

- Den ser bedre ut på A-landslaget, og så må vi opprettholde satsingen på yngre målvakter slik at det kommer opp flere. Det er bedre nå enn bare for noen år siden.

Flere som markerer seg

Førstekeeper Lars Haugen har levert to gode VM-turneringer, og ser nå ut til å være en av to målvakter i KHL-klubben Dinamo Minsk. Han har også vært ønsket av svenske klubber.

- Hva skyldes det oppsvinget som har vært?

- Det er fordi det er kommet opp et par målvakter, som har gjort det bra internasjonalt og som viser at de har et internasjonalt snitt. Men det er ingen grunn til å slappe av, det kreves mer jobb, sier Johansen.

I tillegg til disse, kan det nevnes at Storhamars Tommy Johansen ble kåret til årets målvakt i den norske serien i fjor, og at Stavanger ble dobbeltmestere med Ruben Smith mellom stolpene.

Rutinerte trenere

Søberg ble som nevnt draftet av Washington, og trente med klubben allerede i fjor. Nå som da skal øktene ledes av de meget rutinerte målvaktstrenerne David Prior og Olaf Kölzig.

- Det blir spennende, de har i hvert fall peiling på hva de driver med, sier Søberg til VG Nett.

Han har vært gjennom et vanskelig år etter at han dro over dammen til spill for Swift Current Broncos på landsbygda i Canada. Det tok ikke lang tid før han kom hjem fra Western Hockey League til Manglerud Star.

Artikkelen fortsetter under bildet!

TIL TYSKLAND: Andreas Martinsen leverte en god VM-turnering og ble hentet til Düsseldorf. Først får han sjansen til å vise seg frem i Washington. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix
TIL TYSKLAND: Andreas Martinsen leverte en god VM-turnering og ble hentet til Düsseldorf. Først får han sjansen til å vise seg frem i Washington. Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB Scanpix

Der ble han først nektet å spille kamper, men så slapp Broncos opp på kravet. Før denne sesongen har han signert en fireårskontrakt med Vålerenga, og tar opp arven etter solide Patrick Des Rochers som klubbens førstevalg.

Gjennom et vanskelig år

Nå har altså Washington kontaktet Vålerenga for å ta en nærmere kikk på utviklingen.

- Det har vært et vanskelig år, men nå gleder jeg meg til å spille for VIF. De (Washington) har alltid sagt at de ikke bryr seg om hvor jeg spiller, men om hvordan jeg utvikler meg. Det er vel det de vil se nå. Jeg har ikke snakket med dem, jeg har bare fått en invitasjon og noen billetter, så vi får se hvordan det blir når jeg kommer dit, sier Søberg til VG Nett.

VIF-direktør Jan Tore Kjær er i alle fall sikker på at 18-åringen blir en viktig brikke for Oslo-laget kommende vinter.

- Han er det største keepertalentet i Norge gjennom tidene. Flesteparten under 20 år er ikke klare for å dra ut så tidlig som han gjorde. Utvikling handler også om trygghet, kultur, språk, det sosiale og hele den pakken. Vi er sikre på at han vil levere, og for oss som klubb er det veldig gøy at han reiser til Washington nå, sier Kjær til VG Nett.

PS! Superstjernen Jaromir Jagr (40) er klar for Dallas Stars. Tsjekkieren er den åttende mestscorende i NHL, med totalt 665 mål og 988 målgivende pasninger.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey