Hovedinnhold

- Strålende for norsk hockey

Olimb sørger for historisk NHL-sesong

I RUTE: Mathis Olimb imponerte for Norge i Vancouver i vinter. Nå ser han endelig ut til å komme tilbake etter den alvorlige skulderskaden. Foto: Reuters
I RUTE: Mathis Olimb imponerte for Norge i Vancouver i vinter. Nå ser han endelig ut til å komme tilbake etter den alvorlige skulderskaden. Foto: Reuters
(VG) I går fikk Norge sin tredje NHL-proff da Mathis Olimb (24) signerte ett års kontrakt med den nybakte Stanley Cup-mesteren Chicago Blackhawks.

Denne saken handler om:

Innen 1. juli er det også ventet at en fjerde nordmann, Patrick Thoresen (26), gjør comeback i NHL etter en knallsesong i det russiske topplaget Salavat Julajev.

VG Nett-leser:
Artig! Det flyter snart over av nordmenn i Nord-Amerika når første puck droppes.
Diskuter her!

Dermed får Norge minst tre (trolig fire) NHL-proffer kommende sesong. Tidligere har det aldri vært så mange nordmenn i NHL i en og samme sesong. Både landslagstrener Roy Johansen og NHL-veteran Espen «Shampo» Knutsen er storfornøyde med utviklingen.

- God OL-innsats

Foruten Olimb og eventuelt Thoresen, er Mats Zuccarello Aasen (22) og Jonas Holøs (22) i løpet av våren blitt NHL-klare for henholdsvis New York Rangers og Colorado Avalanche.

Les også:Olimb til NHL

- Strålende for norsk ishockey. Jeg er temmelig sikker på at Norges gode innsats i de siste OL- og VM-turneringene er en ev hovedgrunnene til at Mats, Jonas og Mathis nå får sjansen, sier Roy Johansen.

Espen «Shampo» Knutsen er helt enig. Som Vålerengas trener har han allerede avtalt med Mathis Olimb at den ferske NHL-proffen kan få trene med Vålerenga inntil han drar «over dammen» utpå sommeren. I likhet med Roy Johansen har Shampo klokkertro på at Olimb vil makte å hevde seg i det tøffe NHL-miljøet.

FORNØYD: Roy Johansen. Foto: Scanpix
FORNØYD: Roy Johansen. Foto: Scanpix

Les også:Ventetiden over for Chicago

- En drøm

- Mathis har et veldig bra talent, er godt trent, og dessuten svært kvikk. Aller best er han som ving. Blackhawks spiller teknisk og offensiv hockey, noe jeg tror vil passe Mathis godt.

Mathis Olimb har dette å si om sin overgang fra svenske Frölunda til Chicago Blackhawks:

- Alt er bare kult. En drøm er gått i oppfyllelse.

Sportsinteressert?Følg VG Nett-sporten på Facebook!

- Tror du det blir NHL-spill direkte, eller må du regne med en tur innom klubbens farmerlag i AHL?

- Sjansen til å gå rett inn på NHL-laget er der. Klubben har for høyt lønnsnivå, og skal kvitte seg med noe vel dyre stjerner før sesong start. Det øker sjansene mine.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey