Hovedinnhold

Roy Johansen: - Ser bra ut for fremtiden

VELDIG POSITIVT: Landslagssjef Roy Johansen synes det er veldig positivt at Lars Volden (t.v.) og Steffen Søberg (t.h.) ble valgt i NHL-draften. Foto: Helge Mikalsen, VG/Erlend Aas, Scanpix/Afp
VELDIG POSITIVT: Landslagssjef Roy Johansen synes det er veldig positivt at Lars Volden (t.v.) og Steffen Søberg (t.h.) ble valgt i NHL-draften. Foto: Helge Mikalsen, VG/Erlend Aas, Scanpix/Afp
(VG Nett) Lørdag ble Steffen Søberg (17) og Lars Volden (18) NHL-draftet, og til tross for «keeperkrise» mener landslagssjefen det ser bra ut for fremtiden.

Denne saken handler om:

- Det er veldig positivt at norske keepere blir lagt merke til, da får de få vi har muligheten til å utvikle seg videre. Så det ser bra ut for fremtiden, sier Johansen til VG Nett, som i dag sliter med keeperproblemer på landslaget.

Norges førstevalg på keeperplass, Pål Grotnes, er nylig operert, og i går meldte NRK at André Lysenstøen må legge opp.

- Dette går fra tragisk til enda verre. Nå er to av tre OL-keepere ute med skade, og det ser virkelig ikke bra ut på keepersiden, sier landslagssjef Roy Johansen, ifølge NTB.

Les også: - Dette er veldig stort for meg

Likevel ser han positivt på fremtiden, om han ser litt lenger frem i tid, etter at Søberg ble valgt av Washington Capitals og Volden av Stanley Cup-vinner Boston Bruins i NHL-draften.

- Det betyr ikke noe direkte, men det betyr at de har blitt lagt merke til. Det gir dem også muligheten til å spille i andre ligaer. Slik det er i Norge i dag, er den eneste muligheten å komme seg ut. Det er veldig mange utenlandske keepere i eliteserien, kommenterer Johansen.

Han mener dette var et stort steg i riktig retning for de unge målvaktene.

- Jeg vil ikke si jeg er overrasket. Begge har gjort det veldig bra, Volden har spilt godt i Finland, og Søbergs gode U18-VM gir ham muligheten til å komme ut av Norge å spille.

Landslagstreneren mener fortsatt de to keeperne har et stykke igjen til å få kontrakt med NHL-klubbene, men påpeker viktigheten av å få et navn.

- Dette er en bra start, og de kommer til å bli fulgt opp. Det er veldig sterkt å bli draftet som målvakt, det er mange gode keepere. Nå har de fått en bekreftelse på at de har gjort noe riktig, og at det er interesse for dem. Det er veldig gøy at våre talenter blir lagt merke til utenfra, sier han.

- Overraskende

Søberg ble valgt som nummer 26 i fjerde runde, og som nummer 117 totalt.

- Det vil ta tid før jeg får tatt innover meg hva som har skjedd. Det kom litt overraskende, sa Søberg til VG Nett, kort tid etter han fikk vite at han hadde blitt draftet av storklubben.

Les også: Norsk 17-åring «dark horse» i NHL-draften

- Dette er en av mine absolutte favorittklubber, så dette er selvfølgelig veldig stort for meg. Jeg har hatt mine forhåpninger, men samtidig har jeg hatt et avslappet forhold til det hele. Jeg ville ikke bli skuffet, fortsatte 17-åringen.

Og skuffet ble han ikke. Søberg, som imponerte under U20-VM tidligere i år, skal allerede reise over til USA om en til to uker.

- Jeg må få litt tid på meg for å forstå at jeg faktisk skal reise til Washington snart. Det blir utrolig spennende, sier Søberg om «campen» som venter ham i den amerikanske hovedstaden.

Søberg imponerte under U20-VM tidligere i år. Han har spilt for Manglerud Star, skriver NTB.

Som nummer 181 i draften ble keeperen Lars Volden valgt av Stanley Cup-mester Boston Bruins.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey