Hovedinnhold

Helsvart helg for Mats Zuccarello & Co.

Rangers totalslaktet av assistenttreneren etter nytt tap

Fikk svi av gammel kjenning hjemme i Madison Square Garden

(New York Rangers - Edmonton Oilers 1-3) Rangers spilte elendig og kom aldri opp på nivå med nattens motstander. Det fikk assistenttrener Ulf Samuelsson (50) til å rase mot eget lag.

Denne saken handler om:

- Kollektivt kan dette ha vært de to verste periodene jeg har sett siden jeg kom hit - og jeg har sett er mange kamper. Forhåpentligvis er dette det laveste bunnivået vårt, fortalte Samuelsson til sportsankeret John Giannone utenfor Rangers-garderoben etter at to perioder var ferdigspilt. Utspillet er også gjengitt av New York Daily News-journalist, Pat Leonard, på Twitter.

- Vi stoler på at de rutinerte spillerne klarer å samle troppene for vi spiller ikke på det nivået vi er nødt til å være på. Vi blir knust av Edmonton på vår egen hjemmebane. Det er flaut, sa Samuelsson videre.

Gammel kjenning scoret

<p>RASTE MOT EGET LAG:  New York Rangers assistenttrener, Ulf Samuelsson, her fra en kamp i fjorårets grunnspill i NHL.<br/></p>

RASTE MOT EGET LAG:  New York Rangers assistenttrener, Ulf Samuelsson, her fra en kamp i fjorårets grunnspill i NHL.

Foto: Bruce Bennett, Afp

Da hadde han akkurat sett Carl Hagelin utligne Oilers' tidlige ledelse i første periode før Benoit Pouliot, som tjente til livets opphold i nettopp Rangers sist sesong, i midtperioden sørget at gjestene tok ledelsen på ny. I tillegg pepret Oilers-spillerne målet til keeper Henrik Lundqvist med avslutninger fra kort og langt hold. Bortelaget vant skuddstatistikken med 11-8 og 13-6 i løpet av de første 40 minuttene.

For ordens skyld: Samuelsson er ingen hvem som helst. Svensken har mange sesonger i NHL bak seg som spiller. I fjor startet han som assistenttrener i Rangers etter å ha vært sjef for det svenske laget Modo. Ifølge reporter Giannone har Samuelsson fulgt Rangers i 120 kamper fra sidelinjen.

To strake tap

Til tross for utblåsningen gikk det ikke bedre i tredje og siste periode. Etter 18 målløse minutter - fortsatt på stillingen 2-1 - tok Rangers av keeperen i et siste forsøk på å utligne.

Men det som skulle være en fordel ble det motsatte. Det var Oilers som fikk den første muligheten på en overgang og med tomt bur hadde ikke Teddy Purcell store problemer med å ta vare på den. 3-1 var et faktum og helgen ble en stor nedtur for Rangers. Natt til søndag tapte de for Toronto Maple Leafs.

- Før helgen følte vi at vi var på riktig spor igjen, men i denne sporten kan det du minst venter skje, sier trener Alain Vigneault etter kampen, ifølge blueshirtsunited.com.

- Å levere en slik prestasjon vi gjorde i natt var - for å si det mildt - veldig skuffende, sier han.

Også keeper Henrik Lundqvist var langt nede.

- Vi var et steg bak hele tiden. Man ønsker jo å spille godt foran hjemmefansen og i fremtiden må vi definitivt gjøre det bedre. Vi må heve spillet vårt, sier svensken.

Tirsdag er det nye muligheter hjemme mot Pittsburgh Penguins.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey