Hovedinnhold

Rangers beholder rettighetene til Zuccarello

... men nordmannen spiller uansett i den russiske ligaen neste sesong

TILBAKE I NORGE: Her er Mats Zuccarello Aasen på Karl Johan i dag, tirsdag. I slutten av juli reiser han til Russland for å spille KHL-hockey. Foto: Anders K. Christiansen
TILBAKE I NORGE: Her er Mats Zuccarello Aasen på Karl Johan i dag, tirsdag. I slutten av juli reiser han til Russland for å spille KHL-hockey. Foto: Anders K. Christiansen
KARL JOHAN (VG Nett) Dersom Mats Zuccarello Aasen (24) returnerer til NHL, er det New York Rangers som sitter på rettighetene hans.

Denne saken handler om:

For et par dager siden kom klubben med et såkalt «qualifying offer».

Det gjør at andre klubber i NHL må matche tilbudet om en årslønn på rundt 850.000 dollar i året dersom de skal ha en sjanse til å sikre seg Zuccarello - den dagen han eventuelt returnerer til den nordamerikanske ligaen.

Eller sagt på en annen måte: Rangers sitter i førersetet.

Etter en turbulent tid i klubben, har nordmannen skrevet under for den russiske KHL-klubben Metallurg Magnitogorsk neste sesong. Det ferske fremstøtet fra Rangers forandrer ikke fremtidsplanene.

- Jeg skal spille for Metallurg. Det er det jeg ønsker. Jeg visste at jeg kunne få en ny kontrakt også, men jeg ønsket å prøve noe nytt, sier Zuccarello til VG Nett.

Metallurg ga etter for ønsket om en klausul som gjør at 24-åringen kan reise tilbake til NHL etter én sesong, dersom han ønsker det.

«Zucca» fokuserer likevel på det som venter i Russland.

- Jeg har et lag neste sesong, Metallurg, og det er der jeg vil spille. Så får vi se hva som skjer neste sommer, sier Zuccarello.

Det er på det rene at han har ønsket seg en énveiskontrakt i NHL, dersom han skulle bli værende. En slik kontrakt vil gi Zuccarello den samme lønnen uansett om han flyttes ned til farmerlaget eller ikke. New York Rangers har foreløpig bare tilbudt nordmannen en mindre attraktiv toveiskontrakt.

I slutten av juli reiser han til byen Magnitogorsk for å starte den virkelige oppkjøringen til en lang sesong i russiske KHL.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey