Hovedinnhold

NHL-Martinsen fikk drømmebeskjeden i romjulen

** Ble bedt om «å komme seg ut av hotellet og finne noe eget»
** Nordmannen kvitt nervene med økt tillit

<p>MÅ PÅ BOLIGJAKT: Andreas Martinsen, her fra Colorado Avalanches kamp mot Arizona Coyote den 27. desember 2015, er bedt om å «flytte ut av hotellet og skaffe seg noe eget».</p>

MÅ PÅ BOLIGJAKT: Andreas Martinsen, her fra Colorado Avalanches kamp mot Arizona Coyote den 27. desember 2015, er bedt om å «flytte ut av hotellet og skaffe seg noe eget».

Foto: David Zalubowski, Ap
Andreas Martinsen (25) har imponert Colorado Avalanche-trener Patrick Roy såpass mye at han fikk beskjed om å skaffe seg leilighet.

Denne saken handler om:

Det kan bety en ting: Han er for alvor inne i varmen i NHL-klubben.

– Det var den beste beskjeden jeg kunne få. Det kom litt uventet. Jeg fikk bare beskjed om at de var veldig fornøyd med det jeg hadde gjort og de sa «det var på tide å komme seg ut av hotellet og finne noe eget». Det er veldig positivt og viser at de ikke har planer om å sende meg ned, sier Martinsen til VG, etter endt trening før lørdagens kamp mot Calgary Flames.

Lest denne? NHL-stjerne blant tidenes beste etter voldtektsanklagen

Har ikke pakket ut halve kofferten

Det var på en trening etter kampen mot Arizona Coyotes 27. desember trener Patrick Roy ga ham den tillitsvekkende oppfordringen.

– Nå er det bare opp til meg å fortsette og ikke bli fornøyd. Jeg må vise meg den tilliten verdig og vise at det er her jeg hører hjemme, sier han videre.

Martinsen signerte for klubben i mai 2015 og har bodd på hotell siden han reiste over i august. Han hevder det ikke har vært noe stort problem, selv om kamp- og reiseprogrammet i NHL er tøft når sesongen pågår.

– Det går i ett hele tiden og det blir deilig å få sitt eget og pakke ut ordentlig. Jeg har jo bare pakket ut halve kofferten siden jeg kom hit. Det skal bli godt å komme til rette, ha et ordentlig kjøkken og føle seg litt hjemme, sier han.

Tidligere NHL-stjerne: - Faren min tvang meg til å spise mitt eget oppkast

Bekymrer seg ikke for nervene lenger

MARTINSENS SJEF: Colorado Avalanche-trener Patrick Roy.
MARTINSENS SJEF: Colorado Avalanche-trener Patrick Roy. Foto: David Zalubowski, Ap

Martinsen overlevde kuttrunde på kuttrunde før sesongstarten. Nåløyet for å bli en del av Colorado Avalanche-troppen var trangt. Mot slutten av september kom nedturen som alltid er mulig så lenge man har en såkalt «toveiskontrakt»: Martinsen ble sendt ned på farmerlaget San Antonio Rampage.

Men da oktober ble november var 25-åringen plutselig inne i varmen. Han fikk debuten i NHL i 4-0-seieren over Philadelphia Flyers 11. november. Døgnet i forkant av kampen beskrev han som «uvirkelig».

En drøy måned senere ble han matchvinner for laget og derfra og ut har han spilt det kan spilles. Kanskje ikke så rart han begynner å bli varm i trøya. Å spille i NHL er ikke lenger en tilvenningssak.

– Nå har jeg kommet litt inn i det, blitt vant til at «man er oppe» og spiller en del. Jeg tenker mest at det blir en vanlig kamp jeg skal spille og har gode rutiner. Du har ikke så mye nerver, tenker ikke «at dette blir den siste kampen» og man bekymrer seg ikke for feil, sier Martinsen.

Les også: Statistikken som viser at «Zucca» scorer kun viktige mål

Ingen avklaring rundt neste sesong

SCORET SITT FØRSTE: Andreas Martinsen (to fra høyre) feirer etter å ha scoret sitt første mål mot Nashville Predators i midten av desember.
SCORET SITT FØRSTE: Andreas Martinsen (to fra høyre) feirer etter å ha scoret sitt første mål mot Nashville Predators i midten av desember. Foto: Mark Humphrey, Ap

Sammen med Mats Zuccarello utgjør han den norske duoen på plass i verdens beste hockeyliga. Men der «Zucca» skrev under en fireårskontrakt i fjor har Martinsen kun en ettårig toveiskontrakt han satte signaturen på våren i fjor. Med enveiskontrakt ville han fått samme lønn hvis han ble flyttet ned på farmerlaget. Det får altså ikke Martinsen.

– Jeg har aldri vært i denne situasjon her borte før. Jeg vet at det er mye forskjellige regler, men fortsetter jeg som nå og ting går bra håper jeg at situasjonen er den samme mot slutten av sesongen, sier Martinsen.

Han håper på en lengre kontrakt og det han mener «alle spillere drømmer om», nemlig en enveiskontrakt.

– Jeg har snakket med agenten min og klubben venter nok til etter sesongen hvis det skal skje noe videre. Men akkurat nå tenker jeg ikke spesielt på dette. Vi kjemper hardt om å komme oss på sluttspillplass, sier han.

PS: Colorado Avalanche åpner 2016 med å møte Calgary Flames hjemme i natt. Mats Zuccarello og New York Rangers jakter sin andre strake seier borte mot Florida Panthers til samme tid.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey