Hovedinnhold

NHL-klubb interessert i Holøs

TIL NHL? Jonas Holøs (t. h.), her sammen med Martin Røymark fra tiden i Sparta. Foto: Bjørn Frostad, VG
TIL NHL? Jonas Holøs (t. h.), her sammen med Martin Røymark fra tiden i Sparta. Foto: Bjørn Frostad, VG
Ishockeytalentet Jonas Holøs (20) er invitert på treningsleir med NHL-klubben Chicago Blackhawks, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Denne saken handler om:

Han er invitert til en treningsleir i sommer der spillere som ikke er «draftet» får prøve seg. Holøs vil ikke nøle med å dra til USA hvis han får tillatelse av sin nye klubb Färjestad.

- Hvis Färjestad sier ja, reiser jeg til USA, sier Holøs til SA.

- Jeg har snakket med Thomas Rundqvist (sportssjef) i Färjestad en gang og skal få et svar i løpet av de nærmeste dagene. Det er de som tar den endelige avgjørelsen. Men som regel lar eliteserielagene spillerne få reise til disse treningsleirene i juli måned, for da er det likevel ferie i Sverige, sier spillerens agent Gunnar Svensson.

Holøs forlot Sparta Sarpsborg etter årets sesong. Backen imponerte Blackhawks-ledelsen under VM i Canada nylig der Norge overrasket med å ta seg til kvartfinale.

- For Jonas sin del er det ingenting annet enn Färjestad som er aktuelt neste sesong. Men Chicago Blackhawks har sett noe de liker ved ham, og det er derfor de vil ha ham over. Det vil også være naturlig for Blackhawks å følge Jonas videre dersom han reiser over i juli, mener agenten.

Patrick Thoresen (Philadelphia Flyers) og Ole-Kristian Tollefsen (Columbus Blue Jackets) er norske innslag i NHL. Denne sesongen ble Thoresen første nordmann som har spilt i sluttspillet i den nordamerikanske ishockeyligaen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey