Hovedinnhold

KHL-klubb hevder Zuccarello har signert

** Zuccarellos agent: - Ingenting er signert
** Zuccarello: - Jeg har ikke bestemt meg ennå

TIL RUSSLAND?: KHL-klubben Metallurg hevder Mats Zuccarello Aasen har signert en toårskontrakt med klubben. Foto: Mattis Sandblad, VG
TIL RUSSLAND?: KHL-klubben Metallurg hevder Mats Zuccarello Aasen har signert en toårskontrakt med klubben. Foto: Mattis Sandblad, VG
(VG Nett) Den russiske KHL-klubben Metallurg skriver på sin hjemmeside at Mats Zuccarello Aasen (24) er klar for klubben.

Denne saken handler om:

«Magnitogorsk "Metallurgist" har signert en kontrakt med løper Mats Zuccarello. Avtalen strekker seg over to år.», skriver klubben på sin hjemmeside.

Nordmannens agent, Erik Ryman, benekter at noe er klart.

- Det har kommet tilbud fra Russland, men ingenting er signert. Så det er ingenting vi kan bekrefte, sier han til VG Nett.

- Så det stemmer ikke det klubben skriver på sin hjemmeside?

- Det er ingenting vi kan bekrefte, svarer han.

Til hockeymagasinet sier Zuccarello at det ikke er noe nytt:

- Jeg har fått tilbud, men ikke bestemt meg ennå.

Flere russiske medier skriver om Zuccarellos overgang til Metallurg, som ble nummer tre i sin conference-serie (øst) i KHL, og ble slått ut i semifinalen i sluttspillet.

Skulle overgangen bli en realitet, flytter Zuccarello til Uralfjellene. Klubben holder til i Tjeljabinsk fylke i Ural, og er en by med 400.000 innbyggere.

Vil bli i NHL

Ryman påpeker at Zuccarello fortsatt er New York Rangers-spiller.

- Mats vil være i NHL.

- Forventer dere at det kommer et tilbud fra Rangers?

- Ja, det kommer nok etter hvert. Det kommer også sikkert til å komme andre tilbud fra NHL, så får vi se om det er enveis- eller toveis-kontrakter.

Ryman står altså fast på at ingenting er avklart med tanke på nordmannens fremtid, men legger ikke skjul på at ting kan skje raskt.

- Europa kan være aktuelt, og ting kan gå relativt fort.

Metallurg er ikke den eneste KHL-klubben som har hatt følere ute for nordmannen. Også Atlant har vært i samtaler med Ryman for å sondere terrenget.

- Vi er veldig interesserte og er klare for å gjøre en jobb for å hente ham. Vi har snakket med agenten hans, men det virket som om NHL var førsteprioritet. Jeg vet ikke hva som skjer, trolig er flere klubber interesserte også, uttalte klubbens assistenttrener, Aleksander Smirnov, til VG Nett under VM i Stockholm.

Toveis-kontrakt er ikke aktuelt

Zuccarellos klubb, New York Rangers, røk i natt ut av NHL-sluttspillet etter at å ha tapt 2-3 mot New Jersey Devils i den sjette kampen i best av syv serien. Devils gikk dermed videre med 4-2 i kamper.

Zuccarellos kontrakt med Rangers går ut etter denne sesongen, og selv om 24-åringen har sagt klart i fra at han ønsker å bli i NHL er det ikke aktuelt å skrive under på en ny toveis-kontrakt, som gjør at han kan bli sendt opp og ned mellom NHL og farmerligaen AHL.

- I dag er ikke det aktuelt. Det finnes interesse fra Europa, og alle vil vel ha en så god spiller, sier Rymann.

Zuccarello har i løpet av sine to år i Rangers spilt 52 kamper i NHL, scoret åtte mål og har 18 målgivende pasninger.

VG Nett har ikke lykkes komme i kontakt med Mats Zuccarello Aasen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey