Hovedinnhold

Devils tvang fram ny finale

HÅPET LEVER: LA Kings måtte nok en gang se seg slått av New Jersey Devils. Her feirer Anton Volotsjenkov og Bryce Salvador scoring. Foto: Adam Hunger, Reuters
HÅPET LEVER: LA Kings måtte nok en gang se seg slått av New Jersey Devils. Her feirer Anton Volotsjenkov og Bryce Salvador scoring. Foto: Adam Hunger, Reuters
New Jersey Devils utsatte for annen gang Los Angeles Kings' feiring av klubbens første Stanley Cup-tittel. Samtidig tente hjemmelaget håp om en historisk vending.

Denne saken handler om:

Kings vant de tre første kampene, men etter lørdagens 2-1-seier på egen is ligger Devils under med bare 2-3 sammenlagt i best av sju kamper.

Hovedmann bak seieren var keeperveteranen Martin Brodeur, som vartet opp med en serie kjemperedninger.

- Vi er fortsatt i live. Vi har en sjanse, sa 40-åringen etter sin 17. seier i Stanley Cup-finalekamper.

- Det er ikke vanskelig å psyke seg opp til slike kamper. Det er slitsomt og kraftkrevende, men vi kommer til å mobilisere igjen, så får vi se hvordan det ender.

Zach Parise scoret i overtall i første periode, til glede og lettelse for 17.625 tilskuere. Det var Devils' første overtallsmål i finalekampene, på det 16. forsøket. Parise scoret etter en feil av Kings-keeper Jonathan Quick, som skøytet ut fra målet og sleivet da han skulle klarere en puck som spratt i vantet.

- Jeg så ham forlate buret. Jeg forechecket på samme måte som jeg har gjort tusen ganger denne sesongen. Denne gang feilet han og sendte pucken rett til meg. Noen ganger må du ha flaks, sa Parise.

Marginer

Tre minutter ut i midtperioden førte Justin Williams opp, kuttet innover på banen og sendte i vei et skudd som passerte en dekket Brodeur. Dermed sto det 1-1.

Devils-backen Bryce Salvador ble matchvinner midtveis i perioden. Igjen var marginene på hjemmelagets side da hans slagskudd traff Kings-spiller Slava Voynov, endret retning og havnet i nettet.

Kings er ute etter sin første Stanley Cup-tittel siden laget kom inn i ligaen i 1967, og det så ut til å være i boks etter de tre første kampene. To av dem var 2-1-seirer etter forlengning på borteis.

Hjemmetrøbbel

- Vi tapte de to første her hjemme, og fansen vår fortjener bedre enn det. Vi har jobbet ekstremt hardt for å holde oss inne i finalen, og støtten fra publikum hjalp oss veldig, sa Brodeur.

Lørdagens bortetap var det første for Kings i sluttspillet. Neste kamp spilles i Los Angeles, der laget har vunnet fem av åtte kamper i sluttspillet.

Devils håper å bli det første laget på 70 år som vinner Stanley Cup etter å ha tapt de tre første finalekampene.

- Vi ville plante tvilen i hodene deres. Det er ikke lett å vinne Stanley Cup, og vi skal gjøre det så vanskelig som mulig for dem, sa Brodeur, som selv har vunnet pokalen tre ganger før.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Ishockey

Se neste 5 fra Ishockey